Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2012 04:05

Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό; Για το Δ.Σ. Καλαμάτας είναι!

Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό; Για το Δ.Σ. Καλαμάτας είναι!

Η ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ 
ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Να συνάψει σύμβαση με εταιρία που ελέγχεται από την εισαγγελία και η οποία, σύμφωνα με καταγγελίες, έχει καταδικαστεί για ποινικές υποθέσεις, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Το Σώμα, ουσιαστικά η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έδωσε καμία σημασία στο ηθικό ζήτημα που υπάρχει και αρκέστηκε στο γεγονός ότι η εταιρία έχει εξασφαλίσει τη νόμιμη άδεια.

Ειδικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε, με εισήγηση της Διεύθυνσης Καθαριότητας, να εγκρίνει τη σύναψη σύμβασης με την εταιρία «Περιβάλλον», της οικογένειας Λαδά, για την απομάκρυνση, διάλυση και ανακύκλωση των εγκαταλειμμένων οχημάτων.
Πριν από δύο χρόνια περίπου είχε κληθεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο να γνωμοδοτήσει για τη χορήγηση άδειας στη συγκεκριμένη εταιρία, ωστόσο το Σώμα όχι μόνο δεν γνωμοδότησε αλλά με εισήγηση του τότε νομάρχη, Δημήτρη Δράκου, απέστειλε το φάκελο στον εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθούν σοβαρές καταγγελίες που είχαν γίνει σε εκείνη τη συνεδρίαση. Ενώ λοιπόν είχε δημιουργηθεί σάλος, τελικά η αρμόδια υπηρεσία χορήγησε την άδεια, χωρίς τη γνωμοδότηση του Σώματος!
Στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο παρέστη ο εκπρόσωπος της εταιρίας «Ε.Τσουκάλης-Χ.Καράμπης», Στάθης Τσουκάλης, ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα για τα ποινικά θέματα που αφορούν την εταιρία «Περιβάλλον», τονίζοντας ότι ο Δήμος πάει να συνεργαστεί με κάποιους που έχουν καταδικαστεί για κλεπταποδοχή και που στο παρελθόν η εταιρία τους έχει σφραγιστεί! Πρόσθεσε ότι ο εισαγγελέας έχει διατάξει έρευνα, ώστε να ακυρωθεί ενδεχομένως η άδεια που έχει εξασφαλίσει η συγκεκριμένη εταιρία, και προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και το υπουργείο Περιβάλλοντος. Σημειώνεται, πάντως, ότι η εταιρία που εκπροσωπεί ο Στάθης Τσουκάλης έχει ήδη σύμβαση με το Δήμο για την απομάκρυνση, διάλυση και ανακύκλωση των εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων.
Ο εκπρόσωπος της εταιρίας «Περιβάλλον», Ηλίας Λαδάς, στη δική του παρέμβαση τόνισε ότι υπάρχει νόμιμη άδεια και αυτό θα πρέπει να το χωνέψουν όλοι, όπως είπε χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί στα υπόλοιπα ζητήματα που τέθηκαν.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι, εφόσον υπάρχει η άδεια, ο Δήμος πρέπει να συνεργαστεί και με την εταιρία «Περιβάλλον», σημειώνοντας ότι όλα τα υπόλοιπα μπορεί να είναι όπως παρουσιάστηκαν μπορεί όμως και να μην είναι έτσι.
Ο δε επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, ζήτησε την αναβολή του θέματος, προφανώς μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που έχει διατάξει ο εισαγγελέας.
Σημειώνεται, επίσης, ότι ο Στάθης Τσουκάλης κατήγγειλε πως ο Ηλίας Λαδάς τον απείλησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ωστόσο ο πρόεδρος του Σώματος, Ανδρέας Γουρδέας, ανέφερε ότι δεν είναι αστυνομικός για να κάνει κάτι επ’ αυτού.
Στ.Μ.