Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2012 02:28

«Προσωπικό ασφαλείας» για το Κοινωνικό Παντοπωλείο ζητάει ο Θόδωρος Μπρεδήμας

«Προσωπικό ασφαλείας» για το Κοινωνικό Παντοπωλείο ζητάει ο Θόδωρος Μπρεδήμας

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ
Κλείνει για δύο μήνες, από τις 13 Ιουλίου, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καλαμάτας, κάτι που προκάλεσε την παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρου Μπρεδήμα, ο οποίος προτείνει συγκεκριμένη λύση για την υποστήριξη ανθρώπων που ενδεχομένως χρειαστούν βοήθεια αυτή την περίοδο.

Ο δημοτικός σύμβουλος υπογράμμισε ότι είναι μεγάλη η προσφορά των εθελοντών του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τόνισε ότι σαφώς και δικαιούνται να ξεκουραστούν, ωστόσο πρότεινε όσο αυτοί θα απουσιάζουν να τους αντικαταστήσουν δημοτικοί υπάλληλοι.
«Μεταφέρω τις έντονες διαμαρτυρίες συμπολιτών μας για την αιφνιδιαστική ανακοίνωση των αρμοδίων για τη δίμηνη διακοπή της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Καλαμάτας, σε μια περίοδο ιδιαίτερα ευαίσθητη για τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις», τόνισε ο κ. Μπρεδήμας και συνέχισε: «Αναγνωρίζουμε και τιμάμε το έργο των εθελοντών του Παντοπωλείου, ανδρών και γυναικών, εις το οποίο επιδίδονται προς τιμήν τους άνευ ουδεμίας αμοιβής, μη φειδόμενοι κόπων και θυσιών και επίσης αναγνωρίζουμε το δικαίωμα των θερινών διακοπών που έχουν. Ωστόσο οι ανάγκες των λαϊκών τάξεων και ιδιαίτερα εκείνων που ενδεχομένως να βρεθούν σε ανάγκη μετά τις 13 Ιουλίου είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστούν. Και βεβαίως έχουν ικανοποιηθεί οι δικαιούχοι τροφίμων για το δίμηνο των διακοπών. Αλλά για αυτούς που μετά τις 13 Ιουλίου ευρεθούν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση πως θα αντιμετωπισθούν; Καλούμε το δήμαρχο να παρέμβει έτσι ώστε ο Δήμος να καλύψει με υπαλλήλους του το δίμηνο αυτό, αποσπώντας για κάθε μία ημέρα την εβδομάδα 2-3 υπαλλήλους, οι οποίοι αφού ενημερωθούν από τους αρμόδιους εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου να εξυπηρετήσουν αφενός τους εμπερίστατους συμπολίτες μας αλλά και κάθε άνθρωπο, ντόπιο ή ξένο, αδιακρίτως φυλής και θρησκεύματος και αφετέρου να παραλαμβάνουν τρόφιμα ή άλλα αγαθά, πέραν της ορισθείσης για έκτακτες ανάγκες εθελόντριας, η οποία έχει δώσει και το τηλέφωνό της επικοινωνίας μαζί της».