Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 21:30

Επίθεση Δ. Φαββατά για τη διαχείριση των απορριμμάτων

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Σφοδρή κριτική στη δημοτική αρχή Καλαμάτας και προσωπικά στο δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, για αδυναμία αντιμετώπισης του προβλήματος των σκουπιδιών και οικονομική επιβάρυνση των δημοτών με 3.000.000 ευρώ το χρόνο, εξαπολύει ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς.

Σε γραπτή του δήλωση με τίτλο «Ένα βήμα μπρος και πέντε πίσω στη διαχείριση των απορριμμάτων» ο Δημήτρης Φαββατάς υπογραμμίζει: «Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Δήμος Καλαμάτας είναι η διαχείριση των απορριμμάτων. Και σε αυτό το κορυφαίο πρόβλημα για την υγεία και την ποιότητα ζωής των δημοτών μας η δημοτική αρχή παλινδρομεί, πειραματίζεται και αδυνατεί να δώσει λύσεις. Αντίθετα, επιβαρύνει τους δημότες της Καλαμάτας με 3.000.000 ευρώ ετησίως για τη μεταφορά των απορριμμάτων και μόνο ο δήμαρχος γνωρίζει που αυτά καταλήγουν. Επιπλέον, λόγω της απίστευτης ολιγωρίας εκ μέρους της δημοτικής αρχής για την εξεύρεση οικοπέδου προσωρινής εναπόθεσης των απορριμμάτων από 1ης Ιουλίου ο δήμος επιβαρύνεται με πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Φαίνεται λοιπόν με τον πιο καταφανή τρόπο η ανικανότητα της δημοτικής αρχής και του δημάρχου προσωπικά στην αντιμετώπιση αυτού του τόσο σοβαρού θέματος, καθώς ο ίδιος ο κ. δήμαρχος για πάνω από 20 χρόνια κατέχει επιτελικές θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι με την εκλογή του περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και με την αρωγή της Περιφέρειας θα καλυφθεί το κενό της δημοτικής αρχής και θα δοθεί επιτέλους οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων».