Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 21:31

Πρόοδος ή συντήρηση και όχι αριστερά ή δεξιά το δίλημμα για τον Γιώργο Καμίνη

Πρόοδος ή συντήρηση και όχι αριστερά ή δεξιά το δίλημμα για τον Γιώργο Καμίνη

ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ 
«Πάμε να ανασυγκροτήσουμε μια μεγάλη ιστορική παράταξη, που έλκει την καταγωγή της τουλάχιστον από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου», κάλεσε ο Γιώργος Καμίνης (δήμαρχος Αθηναίων) ξεκινώντας από τη Μεσσηνία την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του νέου πολιτικού φορέα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ο Γιώργος Καμίνης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Δημαρχείο της Καλαμάτας το βράδυ σημείωσε ότι το δίλημμα για εκείνον, όσον αφορά τον πολιτικό προσανατολισμό του νέου φορέα, δεν είναι αποκλειστικά το αριστερά ή δεξιά αλλά το πρόοδος ή συντήρηση. Αργότερα, σε ομιλία του στο ξενοδοχείο «REX», δεσμεύτηκε ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα για τον πρόεδρο του νέου φορέα, ο ίδιος θα παραμείνει στην παράταξη και θα υποστηρίξει την ανάπτυξή του…

Ειδικότερα ο Γιώργος Καμίνης ανέφερε, τόσο στην ομιλία του όσο και στη συνέντευξη Τύπου, για την επόμενη ημέρα των προεδρικών εκλογών του νέου πολιτικού φορέα: «Σκοπός είναι να δημιουργήσουμε μια παράταξη ενωμένη και μεγάλη και γι’ αυτό δηλώνω προκαταβολικά ότι οποιοδήποτε και να είναι το αποτέλεσμα θα μείνω να υπηρετήσω αυτή την παράταξη που πάμε να δημιουργήσουμε. Οποιοδήποτε και αν είναι το αποτέλεσμα. Και θεωρώ αυτονόητο ότι το ίδιο θα πράξουν όλοι».

KAMINHS-MASOURAS-20-09-17.jpg
Θανάσης Τσαλδάρης, Γιώργος Καμίνης, Γρηγόρης Μασούρας και Μπάμπης Βακαλόπουλος
Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καμίνης ανέφερε στη συνέντευξη τύπου, όσον αφορά την αναγκαιότητα του νέου πολιτικού φορέα: «Το πολιτικό σύστημα αυτή τη στιγμή εμφανίζει ένα μεγάλο κενό. Είναι σαν να μην έχει ένα κέντρο βάρους και ισορροπίας και από αυτή την άποψη επιτελούμε και ένα εθνικό καθήκον. Οπότε είναι τεράστια η ιστορική ευθύνη όλων όσοι εμπλεκόμαστε σε αυτό το εγχείρημα. Και πρέπει να υπερασπιστούμε αυτό το εγχείρημα. Και θα το υπερασπιστούμε όταν πείσουμε τους πολίτες να προσέλθουν είτε στην κοινή κάλπη είτε στην ηλεκτρονική κάλπη. Έχοντας και αυτοί υπόψιν τους ότι όλοι ανταποκρινόμαστε σε ένα μεγάλο ιστορικό καθήκον».

Σε ό,τι αφορά τον πολιτικό προσανατολισμό του νέου πολιτικού φορέα ο κ. Καμίνης είπε: «Ο νέος πολιτικός φορέας δεν θα οριοθετείται πια αποκλειστικά με το αριστερά-δεξιά. Εγώ τον οριοθετώ αλλιώς, πρόοδος και συντήρηση. Και πιστεύω ότι είμαστε με την πρόοδο. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει αυτή τη στιγμή η Δημοκρατική Συμπαράταξη η οποία καν δεν έχει εκπονήσει το πρόγραμμά της και δεν έχει κάνει το συνέδριό της, να έρθει να απαντήσει σε μια ερώτηση για μια κατάσταση η οποία θα διαμορφωθεί δύο χρόνια μετά. Η ίδια η δημιουργία του ενιαίου κόμματος οπωσδήποτε θα έχει επιδράσεις και στους όμορους χώρους. Δεν ξέρουμε πως θα είναι το τοπίο μετά από δύο χρόνια».

KAMINHS-FILOI-KALAMATA-20-09-17.jpgΕπιπλέον όμως και με αφορμή ερώτηση που έγινε στον κ. Καμίνη για την τοποθέτηση του προέδρου της Ν.Δ. κ. Μητσοτάκη ότι η ανισότητα είναι νόμος της φύσης, ο υποψήφιος πρόεδρος του νέου πολιτικού φορέα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανέφερε: «Το ζητούμενο είναι για μια προοδευτική παράταξη πως θα προχωρήσει στην εξάλειψη των ανισοτήτων. Είμαστε στο πεδίο της πολιτικής και κοιτάμε πως θα διαμορφώσουμε ίσες ευκαιρίες, μια κοινή αφετηρία για τους ανθρώπους να μπορούν να προχωρήσουν. Να σας πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Η αντίδραση του κ. Μητσοτάκη στο θέμα που ανέκυψε με τις 106 εργασίες που ήταν αντιγραφή στην ουσία, ήταν να προχωρήσουμε στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Για μένα η προοδευτική λύση είναι πρώτα απ’ όλα πως το δημόσιο πανεπιστήμιο θα το κάνουμε και πάλι αξιόπιστο, να παράγει επιστήμονες με πτυχία που θα έχουν μια αξία και στην αγορά εργασίας και στην επιστημονική κοινότητα. Και δεν έχω καμία προκατάληψη να γίνουν και ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά με την προϋπόθεση να υπάρχει μια αξιολόγηση, μια πιστοποίηση από το κράτος. Αλλά επειδή εμάς μας ενδιαφέρει οι άνθρωποι να προχωρούν και να δίνουμε ευκαιρίες και κυρίως στα λαϊκά στρώματα, το βάρος το δίνουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο. Και αυτή η παρακμή στην οποία έχουμε περιέλθει πλήττει στην ουσία τα λαϊκά στρώματα. Γιατί ο πλούσιος, ο εύπορος θα υποστεί τη δαπάνη να στείλει το παιδί του στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Ο άνθρωπος που δεν έχει πόρους και ειδικά σήμερα θα πρέπει να αρκεστεί στο δημόσιο πανεπιστήμιο και έχουμε καθήκον να το φέρουμε στο ύψος των περιστάσεων».

KAMINHS-G-FILOI-20-09-17.jpgΟ κ. Καμίνης αναφέρθηκε και στην έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας από τη Μεσσηνία, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν τόπο με ισχυρό συμβολισμό: «Αρχίζω την προεκλογική εκστρατεία ουσιαστικά εκτός Αθηνών, από την περιοχή της Μεσσηνίας. Είναι μια περιοχή με ισχυρό συμβολισμό, μια περιοχή που μέσα στην κρίση έχει αντέξει πολύ περισσότερο από άλλες περιοχές της Ελλάδας και έχουμε πολλά να διδαχθούμε, πολλά συμπεράσματα να αντλήσουμε για το πώς θα πάμε σε μια ανάπτυξη της χώρας με κοινωνική δικαιοσύνη».
Στ.Μ.