Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012 18:00

Πικετοφορία για τους απεργούς στη Χαλυβουργία, οργανώνει το Σωματείο της ΔΕΥΑΚ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
Να συμπαρασταθούν στους απεργούς της Χαλυβουργίας, καλεί τα Σωματεία και τους εργαζόμενους της Καλαμάτας το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, το οποίο διοργανώνει πικετοφορία διαμαρτυρίας για την επέμβαση των ΜΑΤ κατά των απεργών κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού.

Η πικετοφορία θα γίνει τη Δευτέρα στις οκτώ το βράδυ, στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου, «το Σωματείο εργαζομένων στην ΔΕΥΑΚ καταγγέλλει ομόφωνα την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής σήμερα τα ξημερώματα, προκειμένου να σπάσει ο ηρωικός αγώνας των εργαζόμενων της Χαλυβουργίας.
Για μια ακόμα φορά, όταν η σύγκρουση είναι με το μεγάλο κεφάλαιο, με τα πραγματικά αφεντικά, το κράτος, η δικαιοσύνη, τα αστικά κόμματα, αποκαλύπτονται σε αυτό που είναι. Τα «Μαντρόσκυλα» του κεφαλαίου.
Τα λαϊκά προβλήματα όμως, που η καπιταλιστική κρίση τα οξύνει, η φτώχεια, η εξαθλίωση, η πείνα, οι απολύσεις που γεννά η καπιταλιστική εκμετάλλευση, δεν αντιμετωπίζονται με τη συκοφαντία, τη βία και την καταστολή.
Το Σωματείο εργαζομένων στην ΔΕΥΑ Καλαμάτας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Σωματείου των εργαζομένων στη Χαλυβουργία Ασπροπύργου, συμπαραστέκεται ομόφωνα στο δίκαιο αγώνα των χαλυβουργών και καλεί τα συνδικάτα, κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο, σε πικετοφορία διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 23/7/2012 και ώρα 8.00 μ.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου».