Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 19:53

Ο Δήμος Καλαμάτας χαλάει 80.000 ευρώ το χρόνο για φωτοτυπίες!

Ο Δήμος Καλαμάτας χαλάει 80.000 ευρώ το χρόνο για φωτοτυπίες!

ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΛΑΓΕ 140.000 ΕΥΡΩ!
Ο Δήμος Καλαμάτας χαλάει το χρόνο περίπου 80.000 ευρώ για φωτοτυπίες, σημείωσε το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών (και Διοικητικών), Θανάσης Ηλιόπουλος. Όπως ανακοίνωσε, έχει ξεκινήσει η προσπάθεια εισαγωγής ηλεκτρονικής εφαρμογής ώστε η διακίνηση των εγγράφων στο Δήμο να γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και να μην υπάρχει πια έγγραφο σε χαρτί…

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι το 2007, που ανέλαβε η δημοτική αρχή του Παναγιώτη Νίκα, η δαπάνη για φωτοτυπίες ήταν 140.000! Από τότε, συνέχισε, γίνεται συνεχώς προσπάθεια ώστε να μειωθεί η διακίνηση εγγράφων σε χαρτί και ήδη έχει μειωθεί το κόστος των φωτοτυπιών από τα 140.000 ευρώ στα 80.000 ευρώ.

Ο Νίκος Μπασακίδης, σύμβουλος της πλειοψηφίας, σημείωσε ότι ήδη σε επίπεδο διευθυντών των διευθύνσεων τα έγγραφα διακινούνται μόνο ηλεκτρονικά, σε επόμενο στάδιο το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και στο επίπεδο των προϊσταμένων των Τμημάτων και ακολούθως όλο το προσωπικό θα διαχειρίζεται τα έγγραφα μόνο σε ηλεκτρονική μορφή.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτης Μπεχράκης, ανέφερε ότι η παράταξή του και ο ίδιος είχε βάλει το θέμα της ηλεκτρονικής διακίνησης των εγγράφων στο Δήμο, ενώ ο Δημήτρης Φαββατάς, επίσης σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, παρατήρησε ότι η ηλεκτρονική διαχείριση των εγγράφων ξεκίνησε στον δημόσιο τομέα επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου.

Αφορμή για τις παραπάνω ανακοινώσεις και τοποθετήσεις αποτέλεσε η έγκριση δαπάνης άνω των 1.300 ευρώ για την προμήθεια ανταλλακτικών και την επισκευή φωτοτυπικού μηχανήματος στο Δημοτικό Κατάστημα της Θουρίας.
Στ.Μ.