Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017 19:57

Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας: «Άλλοι διόριζαν και σε άλλους έρχεται ο λογαριασμός»

ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα ώστε να γίνουν στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας οι αναγκαίες γενναίες παρεμβάσεις για να πάψει το κτίριο να αντιμετωπίζει λειτουργικά προβλήματα. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από την τοποθέτηση του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος πάντως διαβεβαίωσε ότι οι καθιερωμένες συντηρήσεις θα γίνουν και τη νέα χρονιά. Ο δήμαρχος σχολίασε επίσης ότι στο Πνευματικό Κέντρο υπάρχει «ένα ιδιότυπο καθεστώς, έχουν διορίσει διάφοροι και ο λογαριασμός έρχεται στο Δήμο»…

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η επιχορήγηση του Πνευματικού Κέντρου από το Δήμο με το ποσό των 110.000 ευρώ, για την κάλυψη λειτουργικών και άλλων αναγκών.

Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, στο σχετικό έγγραφο αίτημα προς το δήμαρχο σημείωνε ότι για την ασφάλεια των επισκεπτών και την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων χρειάζεται να γίνουν μεγάλες παρεμβάσεις στο σύστημα ψύξης-θέρμανσης, στην πυρασφάλεια, στη στεγάνωση και στην επισκευή της νεοκλασικής πρόσοψης του κτιρίου.

Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Οικονομάκος και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Χάρης Βγενής, ρώτησαν τη δημοτική αρχή εάν θα γίνουν οι παρεμβάσεις που περιγράφει ο πρόεδρος του Πνευματικό Κέντρου, χωρίς ωστόσο να πάρουν σαφή απάντηση.

Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος γενικότερα σημείωσε ότι ο Δήμος δίνει κάθε χρόνο, αθροιστικά, για τη λειτουργία του Πνευματικού Κέντρου, ποσό άνω των 200.000 ευρώ. Επανέλαβε ότι έχουν γίνει διορισμοί από διάφορους, για τους οποίους πληρώνει ο Δήμος, σημειώνοντας μάλιστα ότι εξετάστηκε στο παρελθόν το ενδεχόμενο να σταματήσει ο Δήμος να πληρώνει για την καταβολή αυτών των μισθών, ενώ έκανε αναφορά και στους υπαλλήλους της Λαϊκής Βιβλιοθήκης, για τους οποίους είπε ότι «προσφέρουν μια υπηρεσία».

Ο σύμβουλος της «Αλλαγής», Γιάννης Χριστόπουλος, ανέφερε ότι υπάρχει σημαντικό θέμα με τη στεγάνωση του κτιρίου, επισημαίνοντας ότι πρόσφατα που έγιναν στο Πνευματικό Κέντρο οι εκλογές για τον επικεφαλής του νέου φορέα της κεντροαριστεράς έπιασε βροχή και η οροφή έσταζε από περίπου 10 διαφορετικά σημεία!

Ο δήμαρχος απάντησε ότι το κτίριο είναι γερασμένο και για το θέμα με τα νερά που μπαίνουν από την οροφή και συγκεκριμένα από τις γυάλινες επιφάνειες θα γίνουν και την επόμενη χρονιά παρεμβάσεις ώστε να μειωθεί το πρόβλημα. Η οριστική λύση αυτού του προβλήματος, πρόσθεσε, θα μπορούσε να δοθεί με το ξήλωμα αυτών των γυάλινων επιφανειών και την τοποθέτηση σύγχρονων σχετικών συστημάτων.
Τέλος, ο δήμαρχος τόνισε ότι ήταν εξαιρετικά σημαντική και σπάνια η ενέργεια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο οποίος παραχώρησε στο Δήμο, που πληρώνει για το Πνευματικό Κέντρο και την τυπική ευθύνη για τη λειτουργία του. 
Στ.Μ.