Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 21:12

Ο Δήμος Καλαμάτας εξηγεί γιατί δεν έχει πληρώσει ποτέ για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ…

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Παραδέχτηκε σήμερα ο Δήμος Καλαμάτας ότι δεν έχει πληρώσει ποτέ για το ηλεκτρικό ρεύμα στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και ειδικότερα για τη χρήση του αμφιθεάτρου, το οποίο του το έχει παραχωρήσει ο ΟΑΕΔ και από το οποίο ο Δήμος εισπράττει τουλάχιστον 150 ευρώ ανά εκδήλωση. Ωστόσο ο Δήμος Καλαμάτας λέει ότι δεν έχει πληρώσει επειδή πλήρωσε άλλες εργασίες που χρειάστηκε να γίνουν…

Ειδικότερα, από το Δήμο Καλαμάτας ανακοινώθηκαν σήμερα τα εξής: «Ο Δήμος Καλαμάτας κατόρθωσε να του παραχωρηθεί από τον ΟΑΕΔ το αμφιθέατρο του κτηρίου, ιδιοκτησίας του Οργανισμού, το οποίο βρίσκεται στην οδό Αριστομένους 95. Το αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» ήταν εγκαταλελειμμένο, αν και καλής κατασκευής και είχε περιπέσει σε αχρησία.

Το 2013, το αμφιθέατρο παραχωρήθηκε στο Δήμο Καλαμάτας για 10 χρόνια και, κατά το χρησιδάνειο που υπεγράφη μεταξύ του Προέδρου του ΟΑΕΔ και του Δημάρχου, ο Δήμος πρέπει να πληρώνει ό,τι του αναλογεί όσον αφορά στη θέρμανση, τον ηλεκτροφωτισμό κ.λπ. για τη χρήση μόνο του αμφιθεάτρου. Το ίδιο αναφέρεται και στην απόφαση παραχώρησης του ΔΣ του ΟΑΕΔ.

Στην πορεία, όμως, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν πολλά μεγάλα προβλήματα, που έπρεπε να επιλυθούν για να καταστεί δυνατή η νόμιμη λειτουργία του αμφιθεάτρου. Έτσι, πέρα από τις επισκευές σε ολόκληρο σχεδόν το ηλεκτρομηχανολογικό σύστημα, απαιτήθηκε η εγκατάσταση συστήματος πυρόσβεσης σε ολόκληρο το κτήριο, γιατί δεν μπορούσε να γίνει αυτό μόνο για το αμφιθέατρο. Όλα αυτά στοίχισαν στο Δημοτικό Προϋπολογισμό αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ καλύφθηκε και η συντήρηση του ασανσέρ, παρότι αυτό δεν προβλεπόταν για το Δήμο.

Ύστερα από αυτά και επειδή το αμφιθέατρο καλύπτει πολιτιστικές ανάγκες του Δήμου και των φορέων της πόλης, ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει καμία αντίρρηση για συνεννόηση με την ιδιοκτησία του κτηρίου (ΟΑΕΔ) για τον επιμερισμό των οποίων λειτουργικών δαπανών, με ενδεχόμενο συμψηφισμό των ποσών που έχουν καταβληθεί από το Δημοτικό Προϋπολογισμό για τη νόμιμη λειτουργία του αμφιθεάτρου».