Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012 03:08

Μπορεί και να «σκαλώσει» το υπόγειο πάρκινγκ με την ανάπλαση μπροστά στο Διοικητήριο

Αριστερά ο Λεωνίδας Μπόμπολας με τον Δημήτρη Κούτρα και απέναντί τους ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας με τους αντιδημάρχους του Αριστερά ο Λεωνίδας Μπόμπολας με τον Δημήτρη Κούτρα και απέναντί τους ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας με τους αντιδημάρχους του

ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σε εκκρεμότητα, λόγω των οικονομικών θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες, βρίσκεται η κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ στην Αριστομένους, μπροστά από το Διοικητήριο, μαζί και η ανάπλαση της υπέργειας επιφάνειας.

Χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, παρουσία των αντιδημάρχων, συζήτησε για το συγκεκριμένο θέμα με τον Λεωνίδα Μπόμπολα, ο οποίος ελέγχει την εταιρία «Ελλάκτωρ», που έχει απορροφήσει την «Παντεχνική». Ο Δήμος είχε σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρεία για την εκμετάλλευση των υπαίθριων πάρκινγκ του Νέδοντα και την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ μπροστά στο Διοικητήριο. Η σύμβαση αρχικά καταγγέλθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου ο Δήμος να ανακτήσει τα υπαίθρια πάρκινγκ του Νέδοντα και στη συνέχεια το Σώμα αποφάσισε την τροποποίησή της, ώστε η «Ελλάκτωρ» ναι μεν να αφήσει στο Δήμο τα υπαίθρια πάρκινγκ αλλά να φτιάξει και να εκμεταλλεύεται για 28 χρόνια το υπόγειο πάρκινγκ.
Ο κ. Νίκας μετά τη συνάντηση με τον κ. Μπόμπολα ανέφερε: «Υπάρχει εκκρεμότητα για την υπογραφή της σύμβασης για το υπόγειο πάρκινγκ, το οποίο γίνεται με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ, με την ευρεία έννοια. Πιστεύω μέχρι τέλη Αυγούστου να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές συνεννοήσεις και να υπάρχει και η χρηματοδότηση από τις τράπεζες. Καταβαίνετε ότι τα έργα μικρής κλίμακας συνδέονται με την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος και τη δυνατότητά του να χρηματοδοτεί. Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα ξέρουμε τι γίνεται με το υπόγειο πάρκινγκ».
Στ.Μ.