Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012 12:31

Γενική απεργία την Τρίτη κατά της μείωσης των μισθών

Γενική απεργία την Τρίτη κατά της μείωσης των μισθών

ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ
Σε γενική απεργία κατεβαίνουν την Τρίτη οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, αντιδρώντας στη συμφωνία τρόικας, κυβέρνησης και πολιτικών αρχηγών ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, για τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 20% και την κατάργηση της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Άμεσα αντέδρασε στη Μεσσηνία το ΠΑΜΕ, μέλη του οποίου βγήκαν στους τόπους δουλειάς, προκειμένου να καλέσουν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στην κινητοποίηση.

Το Διοικητήριο επισκέφθηκαν, για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους της Περιφέρειας και του Δήμου Καλαμάτας, ο Παναγιώτης Κουφαλάκος (ΔΕΥΑΚ), η Σταυρούλα Στραβάκου (ΔΕΥΑΚ) και ο Ηλίας Φωτόπουλος (Δήμος Καλαμάτας).
Σε σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, σημειώνεται: «Η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με τη συγκυβέρνηση και την τρόικα, για λήψη νέων επώδυνων μέτρων, με στόχο τη μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, την κατάργηση ακόμα και του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, τη νέα μείωση επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, τις απολύσεις εργαζομένων από στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και τον περαιτέρω περιορισμό των Δημοσίων Δαπανών, που θα στερήσουν πόρους από τις Δημόσιες Υπηρεσίες (κυρίως Τομέα Υγείας και Παιδείας), εντείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης - που τροφοδοτήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια από τα αλλεπάλληλα μνημόνια - και οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε απελπισία. Η ασκούμενη μνημονιακή πολιτική οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, στην καταβαράθρωση της ελληνικής οικονομίας και τον καταποντισμό της ελληνικής κοινωνίας. Μετατρέπει τους εργαζόμενους σε παρίες, τους ανέργους και τους συνταξιούχους σε εξαθλιωμένους πένητες και στερεί από τους νέους την όποια ελπίδα θετικής προοπτικής. Αυτή η πολιτική έχει προ πολλού εξαντλήσει τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας και πρέπει με κάθε θυσία να ανατραπεί».