Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 14:33

Η «αυθαιρεσία της δημοτικής αρχής» και όχι το όνομα «Θόδωρος Αγγελόπουλος» είναι το πρόβλημα

Η «αυθαιρεσία της δημοτικής αρχής» και όχι το όνομα «Θόδωρος Αγγελόπουλος» είναι το πρόβλημα

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Με τίτλο «προς αποφυγή παρεξηγήσεων» σε κείμενο που υπογράφεται από τον γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Γιώργου Κανέλη, διευκρινίζεται  ότι το Ε.Κ.Κ. τιμάει και σέβεται τη συμβολή του Θόδωρου Αγγελόπουλου στην τέχνη και στους αγώνες του λαού, τονίζεται όμως ότι η δημοτική αρχή αποφάσισε αυθαίρετα να δώσει το όνομα του μεγάλου σκηνοθέτη στο αμφιθέατρο του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου, χωρίς καν να ρωτήσει τον συνδικαλιστικό φορέα και αγνοώντας προκλητικά ότι το κτίριο χτίστηκε αποκλειστικά με τις εισφορές των εργαζομένων «οι οποίοι αποτελούν τους νόμιμους ιδιοκτήτες του»…

Ειδικότερα, το κείμενο που υπογράφει ο Γιώργος Κανέλης έχει ως εξής: «Αναφορικά με το θέμα της ονομασίας του Αμφιθεάτρου του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, θα ήθελα να προβώ σε μια διευκρίνιση προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Το πρόβλημα που έχει προκύψει, μακράν αφορά το συγκεκριμένο όνομα που επέλεξε η Δημοτική Αρχή. Ως Έλληνες και εργαζόμενοι, με ευαισθησία για τους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, τιμούμε και σεβόμαστε τη συμβολή του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, τόσο στο χώρο που με συνέπεια υπηρέτησε όσο και στους αγώνες του λαού, όπως τους αποτύπωσε στις ταινίες του «ημέρες του ‘36» και «Θίασος».

Η αντίθεσή μας αφορά αποκλειστικά στο χειρισμό και την αυθαιρεσία της Δημοτικής Αρχής, η οποία, καταπατώντας κάθε αρχή και αξία και κινούμενη εκ του πονηρού, σφετερίστηκε την προσφορά που της έγινε και θεώρησε νόμιμο δικαίωμά της να αποφασίσει τη μετονομασία του Αμφιθεάτρου του Ε.Κ. Καλαμάτας, χωρίς να ρωτήσει ούτε τη διοίκηση του ΟΑΕΔ ο οποίος έστω και παράτυπα, είναι πλέον διαχειριστής μετά από την κατάργηση της Εργατικής Εστίας, ούτε τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Αγνόησε προκλητικά το γεγονός ότι το Εργατικό Κέντρο έχει χτιστεί αποκλειστικά με τις εισφορές των εργαζομένων, οι οποίοι και αποτελούν τους νόμιμους ιδιοκτήτες του».