Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 10:47

«Μαζί γίνεται» το μήνυμα του πρωταθλητή Γιώργου Λαζαρίδη

«Μαζί γίνεται» το μήνυμα του πρωταθλητή Γιώργου Λαζαρίδη

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Η πρόσκληση έγραφε ότι χθες το βράδυ ο Γιώργος Λαζαρίδης θα παρουσίαζε τον αθλητικό απολογισμό του. Δεν ήταν όμως μόνο αυτό το αντικείμενο της εκδήλωσης. Ο Γιώργος Λαζαρίδης έδειξε για μια ακόμη φορά πόσο δυνατός και δημιουργικός είναι, έδειξε ότι εκτός από σημαντικός, διεθνώς, αθλητής στο τένις με αμαξίδιο, μπορεί με το προσωπικό του παράδειγμα να κινητοποιεί και άλλους ανθρώπους για να βοηθήσουν είτε άλλα άτομα να δραστηριοποιηθούν σε κοινωνικά θέματα και στον αθλητισμό είτε για να προβληθεί η περιοχή μας…

Χθες το βράδυ στο Elite City Resort πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση απολογισμού των δραστηριοτήτων του πρωταθλητή τένις με αμαξίδιο Γιώργου Λαζαρίδη.

Σε ό,τι αφορά τον αθλητικό απολογισμό, το 2017 ήταν απολύτως επιτυχημένο, αφού στην παγκόσμια κατάταξη των αθλητών τένις ο Γιώργος Λαζαρίδης κατέκτησε την 45η θέση στο μονό και την 41η στο διπλό, ενώ ο στόχος του ήταν να βρεθεί κοντά στην 50η θέση. Για το νέο χρόνο ο στόχος του είναι να βρεθεί κοντά στην 35η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Παυλίνα Φωτοπούλου, που παρουσίασε τον αθλητικό απολογισμό του Γιώργου Λαζαρίδη, ανέφερε τα διεθνή τουρνουά στα οποία συμμετείχε και στα οποία θα συμμετάσχει φέτος, αλλά και τις άλλες εκδηλώσεις τις οποίες διοργάνωσε ή έλαβε μέρος, όπως ομιλίες σε μαθητές σε σχολεία, εισηγήσεις σε ημερίδες για την προσβασιμότητα κ.λπ.

Ο δε Γιώργος Λαζαρίδης σημείωσε ότι ο μακροπρόθεσμος στόχος του είναι η πρόκρισή του και η συμμετοχή του στους παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο, το 2020.  

Ο Γιάννης Καλυβιώτης παρουσίασε τον αθλητικό σύλλογο ατόμων με αναπηρίες «ΔιαφοροΖΩ», ο οποίος δημιουργήθηκε με εμπνευστή τον Γιώργο Λαζαρίδη και ο οποίος διαθέτει τμήματα στον στίβο, στο τένις, στο πινγκ-πονγκ και στην τοξοβολία.

Ο Άρης Κορομηλάς παρουσίασε από την πλευρά του το διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο «Ancient Messene Open», που επίσης έχει δημιουργηθεί με έμπνευση του Γιώργου Λαζαρίδη και με τις προσπάθειες μιας ευρύτερης ομάδας ανθρώπων.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμούς, μιλώντας για την κοινωνική και αθλητική προσφορά του Γιώργου Λαζαρίδη, οι αντιδήμαρχοι Καλαμάτας Παύλος Μπουζιάνης (εκπρόσωπος του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα) και Νίκος Μπασακίδης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς και ο πρόεδρος της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Σταύρος Κουκάκης.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης ήταν χαρούμενος αλλά και συγκινημένος για την προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση και ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που είναι σταθερά κοντά του και τον στηρίζουν. Ευχαρίστησε θερμά τους χορηγούς του ενώ ευχήθηκε υγεία, διαβεβαίωσε ότι «τα καλύτερα έρχονται» και υπογράμμισε ότι «μαζί γίνεται!».

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές.
Στ.Μ.