Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 17:44

Αλλάζει ο Μανωλιός… στη Μαραθόλακκα, την Πέμπτη ξεκινάει η Ηλέκτωρ

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Πιθανότατα την Πέμπτη θα ξεκινήσει η πάλι η διαχείριση των σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα του Ταϋγέτου, ενημέρωσε το μεσημέρι τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος. Η διαχείριση θα ξεκινήσει με τη νέα ανάδοχο του έργου, την «Ηλέκτωρ», η οποία, ανέφερε ο αντιδήμαρχος, έχει μισθώσει τα μηχανήματα του προηγούμενου αναδόχου. Ο αντιδήμαρχος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η κατάσταση εξομαλύνεται. Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε σήμερα την υλοποίηση έργων 69.000 ευρώ, ώστε η διαχείριση των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα να γίνεται κάτω από καλύτερους και ασφαλέστερους όρους (ζώνη πυροπροστασίας, περίφραξη, δημιουργία δαπέδου στο χώρο επεξεργασίας, τουαλέτες για τους εργάτες κ.ά)...

Ακόμη, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία την υποβολή των μηνύσεων που κατέθεσαν ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας και η αναπληρώτριά του, αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, κατά των δύο φυλάκων του προηγούμενου αναδόχου στη Μαραθόλακκα, για παρεμπόδιση της εναπόθεσης των σκουπιδιών και της μεταφοράς των δεματίων σε νέο χώρο. Το δικαστήριο θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, τόνισε ότι η Καλαμάτα έφτασε στο σημείο να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να κινδυνεύσει να μείνει με τα σκουπίδια στους δρόμους εξαιτίας των παλινδρομήσεων της δημοτικής αρχής επάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσος Νιάρχος, από την πλευρά του ανέφερε ότι η δημοτική αρχή άφησε να φτάσει η κατάσταση στη Μαραθόλακκα σε οριακό σημείο στο πλαίσιο της πολιτικής που επιβάλλει να δίνεται η επεξεργασία των σκουπιδιών στο μεγάλο κεφάλαιο διότι πρόκειται για έναν τομέα με μεγάλη κερδοφορία.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος σημείωσε ότι υπάρχουν εργαζόμενοι του προηγούμενου αναδόχου στη Μαραθόλακκα που δεν έχουν ετοιμάσει ακόμη τα χαρτιά τους ώστε να προσληφθούν και από τον νέο. Τόνισε ότι αυτό θα γίνει άμεσα, ενώ σχολίασε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ίσως καθοδηγούνται λανθασμένα από κάποιους.
Στ.Μ.