Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018 12:38

Στις 19 Μάρτη τα «αποκαλυπτήρια» του νέου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΟΠΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Υστερούσε, χρόνια τώρα, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στην επικοινωνία του. Η νέα πρόεδρος της Φάρις, Αναστασία Μπελογιάννη από την αρχή εντόπισε το πρόβλημα, ενώ η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια, Λίντα Καπετανέα, λειτούργησε άμεσα και με εξειδικευμένους συνεργάτες της, ιδιαίτερα τον Mike Rafail, ώστε να ανανεωθεί η οπτική ταυτότητα του Φεστιβάλ, η οποία έχει ήδη κερδίσει παρουσιάσεις σε ηλεκτρονικά και άλλα μέσα που ασχολούνται ειδικά με την τέχνη της οπτικής επικοινωνίας. Σε αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί και νωρίτερα από κάθε προηγούμενη χρονιά, στις 19 Μάρτη, στο υπουργείο Πολιτισμού, η παρουσίαση του προγράμματος του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας…

Καταβάλλεται προσπάθεια ώστε η παρουσίαση φέτος στο υπουργείο να γίνει με καινοτομίες και επιτυχία, διότι τα τελευταία χρόνια είχε υποβαθμιστεί σε μια συνέντευξη Τύπου από την οποία μάλιστα απουσίαζαν οι πρωτοκλασάτοι δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι του πολιτιστικού και καλλιτεχνικού ρεπορτάζ της χώρας. Πρέπει πάντως να διευκρινιστεί ότι η υποβάθμιση δεν οφειλόταν μόνο στον τρόπο με τον οποίο διοργάνωναν την παρουσίαση ο θεσμός του Φεστιβάλ και το υπουργείο αλλά και στη γενικότερη υποβάθμιση του πολιτιστικού και καλλιτεχνικού ρεπορτάζ εξαιτίας της πολύχρονης μεγάλης κρίσης στις επιχειρήσεις του Τύπου.

Μέσα από την παρουσίαση που θα γίνει στο υπουργείο Πολιτισμού ο θεσμός του Φεστιβάλ προσδοκά όχι μόνο να κερδίσει τις εντυπώσεις για τη φετινή διοργάνωση αλλά να ενημερώσει έγκαιρα την κοινότητα του σύγχρονου χορού για το πρόγραμμα αλλά και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, τα οποία είναι αυτά που φέρνουν έσοδα, μαζί με τα εισιτήρια των παραστάσεων.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η Λίντα Καπετανέα, κατά πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις, την ίδια περίοδο που γίνεται το Φεστιβάλ στην Καλαμάτα γίνονται πολλές ανάλογες διοργανώσεις σε Μεσογειακές χώρες. Γι’ αυτό το μέλημά της ήταν οι παραστάσεις που θα δοθούν στην Καλαμάτα, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, να μην έχουν ξαναπαρουσιαστεί στην Ελλάδα, ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφερόμενο κοινό, ενώ, σε ό,τι αφορά τα σεμινάρια, αυτά θα γίνουν αφενός με σπουδαίους δασκάλους και αφετέρου με ανταγωνιστικές τιμές για τους σπουδαστές. Και όλα αυτά, τόνισε η Λίντα Καπετανέα, πρέπει να παρουσιαστούν έγκαιρα ώστε να ενημερωθούν από νωρίς οι ενδιαφερόμενοι και να κάνουν τις κρατήσεις τους και τις αιτήσεις συμμετοχής τους.
Στ.Μ.