Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 16:35

Υποψήφιος για να συνθέσει ιδέες και να πολλαπλασιάσει τις δυνάμεις της Ν.Δ.

Υποψήφιος για να συνθέσει ιδέες και να πολλαπλασιάσει τις δυνάμεις της Ν.Δ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΝΟΔΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ν.Δ. 
Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε και επίσημα το πρωί ο Παναγιώτης Τζαβάρας. Όπως είπε, τα δύο τελευταία χρόνια απέκτησε πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις δουλεύοντας στα κεντρικά του κόμματος, μαζί με το στενό κύκλο συνεργατών του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη. Εκεί του δημιουργήθηκε η πεποίθηση ότι χρειάζεται να αλλάξουν και να εκσυγχρονιστούν πολλά στις κομματικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας και αυτό τον παρακίνησε να είναι αυτή τη φορά υποψήφιος για την προεδρία της ΝΟΔΕ. Ο Παναγιώτης Τζαβάρας τόνισε ότι θα δουλέψει για να λειτουργεί η ΝΟΔΕ συλλογικά και με ανοιχτές διαδικασίες, διευκρίνισε όμως πως αυτό δεν υπονοεί ότι η σημερινή διοίκηση της οργάνωσης είχε έλλειμμα σε αυτό το επίπεδο…

Ο Παναγιώτης Τζαβάρας προέβη στην εξής δήλωση ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του: “Το «συνθέτειν» στη πολιτική είναι αρετή. Φίλες και φίλοι, μέλη της Νέας Δημοκρατίας, καταθέτω σήμερα την υποψηφιότητα μου για την θέση του Προέδρου της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στον νομό μας. Καταθέτω σήμερα ενώπιον σας, την πεποίθησή μου ότι στους ρευστούς καιρούς που όλοι μας βιώνουμε, υπάρχει ένα τέρμα και μια νέα αφετηρία.

Τα τελευταία δυο χρόνια είχα την ευκαιρία, μέσα από τη συμμετοχή μου στο οργανόγραμμα της κεντρικής διοίκησης της ΝΔ, να αποκτήσω πολύτιμες εμπειρίες, γνώσεις, εξαιρετικές συνεργασίες με υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη, αλλά κυρίως να συνεργαστώ με το στενό κύκλο των συμβούλων του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη. Αποτέλεσμα αυτών ήταν να αποκτήσω την πεποίθηση ότι πολλά πρέπει να αλλάξουν και να εκσυγχρονιστούν στις κομματικές μας οργανώσεις και ότι η Νέα Δημοκρατία καλείται τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να αγκαλιάσει όχι μόνο το σύνολο των στελεχών και μελών της, αλλά και κάθε πολίτη της χώρας μας, κοιτάζοντας μόνο το αύριο που πρέπει να είναι πολύ καλύτερο για όλους.

Υπηρετώ με πίστη τις αρχές και τις αξίες της παράταξης μας και πάντα λειτουργώ με γνώμονα την ενότητα και την πρόοδό της. Σέβομαι και τιμώ την άποψη, την πορεία και το έργο κάθε στελέχους και κάθε μέλους της οργάνωσής μας.  Γνωρίζω ότι ο πλούτος της Νέας Δημοκρατίας είναι η δυνατότητά της να συνθέτει τόσο τη μεγάλη ποικιλία προσωπικοτήτων όσο και των ιδεών.

Πάντα πίστευα ότι στην πολιτική το «συνθέτειν» είναι αρετή. Ο πολλαπλασιασμός πάντα είναι ισχυρότερος της πρόσθεσης. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που θα ωφελήσει τη χώρα και τους κατοίκους της. Συναισθηματισμοί πλέον δεν χωρούν σε αυτή τη μάχη. Η λογική πρέπει να επικρατήσει του συναισθήματος. Άλλωστε, για τη Νέα Δημοκρατία, που είναι ο βασικός πολιτικός εκφραστής αυτής της πλατιάς μεταρρυθμιστικής συμμαχίας, η ανανέωση σε πρόσωπα και σε ιδέες, είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για να διεκδικήσει ξανά την εξουσία.

Στη Μεσσηνία το φορτίο της παράταξης είναι μεγάλο. Και ιδιαίτερα συμβολικό για όποιον κληθεί να το σηκώσει και αυτό γιατί έχουμε την τιμή ο τόπος μας να αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα πολλών ικανών πολιτικών αλλά και του Πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Του Πρωθυπουργού που στη σύγχρονη  ιστορία της πατρίδας μας, την κράτησε όρθια μέσα στη δίνη της κρίσης και παρέδωσε τη χώρα σε καλύτερη θέση από αυτή που την παρέλαβε.

Για την Ελλάδα…

Η διετία που έρχεται είναι ίσως η πιο κρίσιμη της τελευταίας δεκαετίας, αφού αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο θα πρέπει να μας βρουν έτοιμους και ενωμένους. Απέναντι σε μια ιδεοληπτική, ανερμάτιστη και εθνικά επικίνδυνη συγκυβέρνηση, οφείλουμε να αντιπαρατάξουμε τις αξίες και τα ιδανικά, με τα οποία η χώρα μας μεγαλούργησε.

Εκείνοι που έταξαν το σκίσιμο των μνημονίων, τώρα υπόσχονται επενδύσεις και έξοδο από τα μνημόνια. Δεν θέλουν, δεν ξέρουν και δεν μπορούν. Επιβεβαιώνεται αυτό κάθε μέρα. Στις δικές μας πλάτες και στην επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πέφτει μια βαριά ευθύνη. Όχι απλά να πετύχουμε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, αλλά να βγάλουμε οριστικά τη χώρα από την κρίση.

Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα υγιή, δυνατή, υπερήφανη. Μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση. Μια Ελλάδα με ασφάλεια. Μια Ελλάδα που δεν φοβάται το μέλλον της επειδή έχει καταλάβει τα λάθη της κι έχει μάθει από το παρελθόν της. Μια Ελλάδα που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες χωρίς διακρίσεις. Μια Ελλάδα έτοιμη να ανοιχτεί στην Ευρώπη και στον κόσμο που αλλάζει ραγδαία.

Αυτή η νέα Ελλάδα δεν μπορεί να είναι κακέκτυπο λατινοαμερικάνικης δημοκρατίας. Δεν μπορεί να είναι εφαλτήριο κομματικής νομενκλατούρας. Δεν μπορεί να ανατρέφει την ανικανότητα και την αναξιοκρατία.  Επειδή η Ελλάδα που οραματιζόμαστε για τα παιδιά μας, που εμείς θέλουμε, οφείλει να ανοιχτεί στους νέους ορίζοντες της οικουμένης και να αναμετρηθεί αποτελεσματικά μαζί τους. Να δώσει τη μάχη με εμπιστοσύνη στις απεριόριστες ικανότητες του λαού της. Με σιγουριά για τη νίκη. Με προσδοκία να γίνει ένας κόσμος που ανατέλλει και όχι μια χώρα που δύει.  

Για την ΝΔ…

Η ανανέωση αποτελεί όρο επιβίωσης. Το μητρώο πολιτικών στελεχών αποτελεί το προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο μεγάλος στόχος είναι, μέσα από την ανανέωση προσώπων και ιδεών, να χτίσουμε ένα κόμμα που θα συνομιλεί με την κοινωνία ώστε να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία κυρίαρχη πολιτική δύναμη, διευρύνοντας την πολιτική της βάση. Ενωμένοι  να προχωρήσουμε στην δημιουργική ανανέωση και τη διεύρυνση ώστε σύντομα η Νέα Δημοκρατία να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Η παράταξη που θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στη χώρα.

Για την ΝΟΔΕ…

Ονειρεύομαι μια Οργάνωση:

  •         Με σύνθεση απόψεων, συλλογικότητα και ανοικτές διαδικασίες
  •         Με εξωστρέφεια, ώστε η κομματική λειτουργία να υπηρετεί την τοπική κοινωνία αναδεικνύοντας τα προβλήματα, προσφέροντας λύσεις και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες
  •         Με συστράτευση σε όλες τις προσπάθειες φορέων και συλλόγων του νομού, που αποσκοπούν στην ενδυνάμωση της οικονομίας του, στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του φυσικού κάλλους και της διατροφικής υπεροχής
  •         Που θα αφουγκράζεται και θα συμμετέχει  ενεργά, κάνοντας προτάσεις σε προβλήματα που θα αναδεικνύονται από τα στελέχη της
  •         Που θα επαναφέρει δυναμικά σε τοπικό επίπεδο  την υγιή πολιτική στο προσκήνιο για την ανάδειξη των καθημερινών προβλημάτων των  πολιτών
  •         Που θα έχει τις πόρτες της πάντα ανοιχτές σε όλους  ανεξαιρέτως και θα αποτελεί ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας

Φίλες και φίλοι, μέλη της Νέας Δημοκρατίας,

σας καλώ σε προσωπική ενεργοποίηση ώστε την 13η Μαΐου με τη καθολική συμμετοχή μας να αναδείξουμε τις αρετές της δημοκρατικής οργάνωσης,

σας καλώ όλοι μαζί να θέσουμε την ημερομηνία αυτή ως τη νέα αφετηρία για το κόμμα μας στη Μεσσηνία,

σας καλώ να με τιμήσετε με την εμπιστοσύνη και τη ψήφο σας για πρόεδρο της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μεσσηνίας.

Ευχαριστώ

ΥΓ:   Δεν υπάρχουν ιδέες. Υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει”.