Η παράταση της παραμονής του Δήμου Καλαμάτας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας δόθηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, ύστερα από τη σχετική εξουσιοδότηση του γενικού γραμματέα πολιτικής προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών.
Στην απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου επισημαίνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει ζητήσει να παραταθεί το καθεστώς της κατάστασης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας από τις 5 Μάη 2018.
Επίσης σημειώνεται στην απόφαση ότι “αποφασίζουμε την εκ νέου κήρυξη του Δήμου Καλαμάτας της Π.Ε. Μεσσηνίας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, λόγω της λήξης ισχύος της σχετικής απόφασής μας (ΦΕΚ 102/τ.Α΄/01.05.2002) και του γεγονότος ότι εξακολουθούν να υφίστανται οι λόγοι για τους οποίους εκδόθηκε αυτή”.
Σε ό,τι αφορά το Δήμο Οιχαλίας, η παράταξη του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας έχει διάρκεια μέχρι τις 10 Σεπτέμβρη 2018.
Στ.Μ.