Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 19:57

“Καπούτ” η νέα κυκλοφοριακή μελέτη της Καλαμάτας…

“Καπούτ” η νέα κυκλοφοριακή μελέτη της Καλαμάτας…

...ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 
“Εντελώς λανθασμένες” χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Παπαντωνίου, γενικός γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, τις αναφορές ότι η νέα κυκλοφοριακή μελέτη της Καλαμάτας θα γίνει με τη χρηματοδότηση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στην πόλη. Όπως τόνισε, η κυκλοφοριακή μελέτη και το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας είναι διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα. Μια κυκλοφοριακή μελέτη στοχεύει στη γρήγορη και όσο το δυνατόν ανεμπόδιστη κίνηση των οχημάτων μέσα στην πόλη, όμως το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας στοχεύει στην όσο το δυνατόν ανεμπόδιστη κίνηση των πεζών και των ποδηλάτων, δηλαδή στην αργή κίνηση των οχημάτων ή ακόμη περισσότερο στη μη χρήση οχημάτων στην πόλη, ανέφερε ο Παναγιώτης Παπαντωνίου…

Η τοποθέτηση αυτή έγινε χθες το βράδυ, κατά την εκδήλωση της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες”, με επικεφαλής τον Μανώλη Μάκαρη, για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στην Καλαμάτα.

“Η κυκλοφοριακή μελέτη δίνει έμφαση στο αυτοκίνητο. Το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας δίνει έμφαση στον άνθρωπο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαντωνίου.

Ότι νέα κυκλοφοριακή μελέτη θα γίνει με τη χρηματοδότηση του σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας το είχε δηλώσει επανειλημμένα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.

Στ.Μ.