Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 03:21

Ο Δήμος άρχισε να μαζεύει τα τραπεζοκαθίσματα των κατ’ επάγγελμα οφειλετών επαγγελματιών

φωτο αρχείο φωτο αρχείο

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ Δ. ΜΠΟΥΧΑΛΗ
Μετά από δισταγμούς και αναβολές μηνών ακόμη και χρόνων, ο Δήμος Καλαμάτας επιχείρησε χθες να στείλει ένα σαφές μήνυμα σε όσους επαγγελματίες αρνούνται κατ’ επάγγελμα να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις λειτουργώντας και αθέμιτα απέναντι στους συνεπείς συναδέλφους τους. Ο Δήμος απομάκρυνε τα τραπεζοκαθίσματα δύο επιχειρήσεων που είχαν να πληρώσουν χρόνια τα δημοτικά τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.

Η μία επιχείρηση βρίσκεται σε εξαιρετικά συμβολικό σημείο και ο Δήμος της είχε «χαριστεί» μέχρι παρεξηγήσεως. Η δεύτερη βρίσκεται στην κεντρική πλατεία και αμέσως μετά την απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων ο υπεύθυνος επαγγελματίας έσπευσε να ρυθμίσει την οφειλή του,  ύψους 75.000 περίπου, με τους ευνοϊκούς όρους του νέου διακανονισμού. Τα τραπεζοκαθίσματα επιστράφηκαν άμεσα. Η πρώτη επιχείρηση οφείλει περίπου 120.000 ευρώ.
Όπως τόνισε ο αρμόδιος  αντιδήμαρχος, Δημήτρης Μπούχαλης, ο Δήμος θα πράξει αναλόγως απέναντι σε επαγγελματίες που επιδεικνύουν την ίδια συμπεριφορά και δραστηριοποιούνται στην Παραλία, στη μαρίνα και στο Ιστορικό Κέντρο.
Ο κ. Μπούχαλης διαβεβαίωσε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει κάποια διάθεση εξόντωσης των επαγγελματιών από το Δήμο αλλά αντίθετα εξαντλούνται όλα τα όρια διευκόλυνσης και ανοχής. Ωστόσο υπογράμμισε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που δεν γίνεται να παραμείνουν στο απυρόβλητο και ειδικότερα υπάρχουν επιχειρηματίες που χρωστούν τρία και τέσσερα χρόνια ωστόσο αρνούνται να ρυθμίσουν το χρέος τους παρά την πραγματικά ευνοϊκή ρύθμιση στην οποία μπορούν να ενταχθούν.
Στ.Μ.