Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 18:53

Ανέβηκε και άλλο ο προϋπολογισμός του Φεστιβάλ Χορού, στα 473.000 ευρώ

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ... 
Το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια είναι ο “χρυσός χορηγός” του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, καθώς πρόσφερε 30.000 ευρώ για την οικονομική στήριξη του. Η αποδοχή της δωρεάς έγινε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως επίσης αποδεκτές έγιναν χορηγίες άλλων εταιριών και μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Τελικά το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, από ένας μεγάλος πονοκέφαλος για το Δήμο Καλαμάτας, σε ό,τι αφορά την κάλυψη του κόστους του, έχει γίνει μια διοργάνωση που δεν στοιχίζει τίποτα ή σχεδόν τίποτα στο δημοτικό ταμείο, γιατί το κόστος καλύπτεται φέτος αλλά και τα δύο επόμενα χρόνια εξ ολοκλήρου ή σχεδόν εξ ολοκλήρου από χορηγίες και από χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε με ενέργειες του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, συνολικού ύψους 1.200.000 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ανέρχεται στα 473.000 ευρώ…

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις αποφασίστηκε μικρή αύξηση του προϋπολογισμού, προκειμένου να προστεθούν παραστάσεις στο πρόγραμμα, ενώ έγινε αποδεκτή δωρεά, για το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, ύψους 30.000 ευρώ από το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, 5.000 ευρώ από τη Μαρία Μαντζή, 2.000 ευρώ από την Ισραηλινή Πρσβεία, 2.000 ευρώ από τη μη κερδοσκοπική εταιρία Αιγέας του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, 1.000 ευρώ από την εταιρία ΑΓΑΝ και 1.000 ευρώ από την εταιρία του εφοπλιστή Κωνσταντίνου Αρνόκουρου Kouros Maritime Enterprises.

Όπως ανακοινώθηκε, υπάρχουν και άλλες χορηγίες, όπως από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, ύψους 15.000 ευρώ, οι οποίες θα έρθουν για αποδοχή σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις ευχαρίστησαν τους χορηγούς για την οικονομική στήριξη της διοργάνωσης, τονίζοντας ότι χορηγίες τους δείχνουν ότι ο θεσμός έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη των χορηγών.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, η παρουσίασή του στην Καλαμάτα θα γίνει την άλλη Παρασκευή, 29 Ιουνίου, στις εννιά το βράδυ, στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού.  
Στ.Μ.