Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 21:34

Χρήματα για «λεζάντα» αλλά όχι για αντιπλημμυρική προστασία

Σημερινή φωτό στην Αρτέμιδος Σημερινή φωτό στην Αρτέμιδος

Ν.Ε. ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ 
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΜΠΟΡΑ

Την ίδια στιγμή που δαπανώνται χρήματα για «λεζάντα» στην κεντρική πλατεία και για φιέστες εγκαινίων, για την αντιπλημμυρική προστασία της Καλαμάτας δεν δίνεται ούτε ευρώ, υπογραμμίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της για τη μπόρα που σημειώθηκε το μεσημέρι και τα προβλήματα που δημιούργησε.

Η κομματική οργάνωση καλεί το λαό της Καλαμάτας να διεκδικήσει έργα προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα, σημειώνοντας όμως ότι αυτά δεν είναι στις επιλογές των κρατούντων γιατί δεν αποφέρουν κέρδη στους επενδυτές.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της Ν.Ε. σημειώνονται τα εξής: «Για ακόμη μία φορά μια απρόβλεπτη μπόρα παρ ολίγον να αποβεί καταστροφική για δεκάδες σπίτια και καταστήματα στην πόλη της Καλαμάτας. Είναι εμφανές ότι η πρωτεύουσα του νομού μοιάζει ανοχύρωτη πόλη μπροστά στα καιρικά φαινόμενα. Ενώ χρήματα δαπανώνται για καλλωπισμό και "λεζάντα" στην κεντρική πλατεία και ταυτόχρονα εγκαινιάζονται με φιέστες τα πανάκριβα διόδια ενός δρόμου που φτιάχτηκε από την απομύζηση του λαϊκού εισοδήματος, ούτε ένα ευρώ δεν διατίθεται για αντιπλημμυρικά έργα κινδυνεύοντας σπίτια και μαγαζιά της πόλης με την παραμικρή βροχή.
Αυτή είναι η σύγχρονη καπιταλιστική Ελλάδα του 2012. Καλούμε το λαό να βγάλει συμπέρασμα και να αναρωτηθεί γιατί πριν δεκαετίες στις λοιδορούμενες σήμερα σοσιαλιστικές χώρες με καθημερινές βροχοπτώσεις δεν παρατηρούνταν τέτοια φαινόμενα. Καλούμε το λαό της Μεσσηνίας να διεκδικήσει άμεσα μέτρα προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, σύγχρονες υποδομές και ταυτόχρονα να βάλει πλώρη για τη δική του, τη λαϊκή εξουσία που θα νοιάζεται για το επίπεδο διαβίωσης της εργατικής τάξης και του λαού και όχι για τα κέρδη των λίγων».