Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 12:01

Ένταση στην προσμονή έδωσαν η Λίντα Καπετανέα με τον Mike Rafail

Ένταση στην προσμονή έδωσαν η Λίντα Καπετανέα με τον Mike Rafail

ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ 
Κατάφεραν σε ένα βαθμό η Λίντα Καπετανέα και ο συνεργάτης της Mike Rafail να εντείνουν το συναίσθημα της προσμονής στο ενδιαφερόμενο κοινό της Καλαμάτας, για το πρόγραμμα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού (13-22 Ιουλίου). Η Λίντα Καπετανέα είχε την Παρασκευή το βράδυ την πρώτη της συνάντηση με το κοινό της πόλης, ως καλλιτεχνική διευθύντρια της 24ης διοργάνωσης, στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού, όπου παρουσίασε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Ο κόσμος έδειξε ότι έμεινε με θετικές εντυπώσεις. “Είναι πολύ πλούσιο”, είπαν στην ίδια τη Λίντα Καπετανέα φίλοι του Φεστιβάλ που την πλησίασαν στο τέλος της παρουσίασης για να τη γνωρίσουν. Ωστόσο, διατυπώθηκε από γνώστες του χορού με εμπειρία από προηγούμενες παρουσιάσεις προγραμμάτων της διοργάνωσης, ότι η Λίντα Καπετανέα έπρεπε να εμβαθύνει περισσότερο στα καλλιτεχνικά νοήματα των δημιουργών και των δημιουργιών που φέρνει, δεδομένου ότι το Φεστιβάλ της Καλαμάτας έχει διακριθεί στο παρελθόν για την "ακαδημαϊκή του ιδιότητα". Η Λίντα Καπετανέα παρουσίασε και τον συνεργάτη της Mike Rafail, που είναι ο δημιουργός της νέας εικαστικής ταυτότητας και της στρατηγικής οπτικής επικοινωνίας του Φεστιβάλ…

Η εκδήλωση της παρουσίασης ξεκίνησε με χαιρετισμό από την πρόεδρο της Φάρις, δημοτική σύμβουλο Αναστασία Μπελογιάννη  και στη συνέχεια ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, μίλησε ιδιαίτερα επαινετικά για τη Λίντα Καπετανέα, τονίζοντας ότι με την καλή της φήμη, την οργανωτική της επάρκεια και τις σωστές επιλογές της, έχει ήδη δώσει νέα ώθηση στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο, συνέχισε, προβάλλει την πόλη σε όλο τον κόσμο. Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η εξασφάλιση τριετούς επιχορήγησης του Φεστιβάλ από την κυβέρνηση, αναφέροντας ότι έχει δημιουργηθεί μια ασφάλεια για την οικονομική υποστήριξη του Φεστιβάλ η οποία επιτρέπει στην καλλιτεχνική διεύθυνση να διαμορφώσει το σχεδιασμό της για το θεσμό έχοντας ένα σχετικά βαθύ χρονικό ορίζοντα.

Η Λίντα Καπετανέα τόνισε ότι το φετινό πρόγραμμα κινείται σε δύο βασικούς άξονες, τους δασκάλους και καλλιτέχνες με πολύπλευρη δραστηριότητα και τους χορευτές που εξερευνούν τα όρια και τις δυνατότητες του ανθρώπινου Σώματος. Παρουσίασε τις ομάδες που θα έρθουν και τα έργα που θα ερμηνεύσουν, μίλησε για το πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, για τα σεμινάρια και για τη νέα στόχευση που είναι η συνάντηση του χορού με τις παιδικές ηλικίες, για τις συνεργασίες του Φεστιβάλ με άλλους θεσμούς, όπως το Φεστιβάλ Αθηνών και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο Mike Rafail αναφέρθηκε στην εικαστική ταυτότητα που έχει δημιουργήσει για το Φεστιβάλ και στην οπτική επικοινωνία, η οποία έχει ήδη ενταθεί στην πόλη της Καλαμάτας.

Στ.Μ.