Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 13:05

“Φίσκα” το “REX” για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη

Θανάσης Πετράκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Μαρία Μήτση, Βασίλης Τσουλάκος Θανάσης Πετράκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Μαρία Μήτση, Βασίλης Τσουλάκος

“ΤΣΙΠΡΑΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΙΠΟΛΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ” 
Οι φίλοι της Λαϊκής Ενότητας γέμισαν χθες το βράδυ την αίθουσα του ξενοδοχείου “REX”, στην Καλαμάτα, προκειμένου να ακούσουν τον επικεφαλής του κόμματος, Παναγιώτη Λαφαζάνη, που μίλησε στους γνωστούς υψηλούς τόνους, καταγγέλλοντας ξεπούλημα της χώρας και μετατροπή της σε αποικία των ξένων συμφερόντων. Δήλωσε αισιόδοξος για την πολιτική ανατροπή, τονίζοντας ότι υπάρχουν κοινωνικά ρεύματα που ανά πάσα στιγμή μπορούν να προκαλέσουν “θετική έκρηξη”. Εκτίμησε ότι είναι “αρκετά πιθανό” θα γίνουν εκλογές το Φθινόπωρο. Για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη υποστήριξε ότι “είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος”, ότι είναι φορείς “της ίδιας πολιτικής πρότασης σε διαφορετική συσκευασία”, ότι αποτελούν “δίπολο καταστροφής”...

Σε συνέντευξη Τύπου πριν από την ομιλία του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πλαισιωμένος από τον Θανάση Πετράκο, τη Μαρία Μήτση και τον Βασίλη Τσουλάκο, μίλησε για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και τη Δυτική Μακεδονία, καθώς νωρίτερα περιόδευσε στη Μεγαλόπολη. Όπως είπε, το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα για το συνολικό ξεπούλημα της ΔΕΗ αλλά και γενικά για το ξεπούλημα του δημόσιου ενεργειακού συστήματος της χώρας (ιδιωτικοποιήσεις ΑΔΜΗΕ, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ), κάτι που θα μετατρέψει την Ελλάδα σε ενεργειακή αποικία των ξένων ιδιωτικών συμφερόντων. Ως εκ τούτου, υπογράμμισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, η πώληση των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη δεν αφορά μόνο τους κατοίκους της Μεγαλόπολης ή και της Μεσσηνίας αλλά όλο τον ελληνικό λαό. Σχολίασε επιπλέον ότι η πώληση αυτή συνιστά κακούργημα απιστίας και μάλιστα είπε ότι οι υπεύθυνοι “θα καθίσουν στο σκαμνί” όταν συντελεστούν οι “ανατρεπτικές εξελίξεις”.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε και για τους πλειστηριασμούς, αναφερόμενος σε “λαίλαπα” και σε “κοράκια” που αρπάζουν τις κατοικίες και τις επιχειρήσεις εργαζόμενων και ανέργων που έχουν έχουν χτυπηθεί από την κρίση. Μίλησε για “βρώμικο τείχος αναλγησίας” από τις Τράπεζες που “δεν δείχνουν κανένα έλεος” απέναντι σε άνεργους και φτωχές οικογένειες, σημείωσε ωστόσο πως οι αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς φέρνουν αποτελέσματα και ειδικότερα επισήμανε ότι χθες κινητοποιήσεις τις ΛΑΕ ανέστειλαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συνέχισε σημειώνοντας ότι η ΛΑΕ είναι η μόνη παράταξη με εναλλακτική ριζοσπαστική πρόταση, τόνισε όμως ότι η ανατροπή θα συντελεστεί με τη συγκρότηση ενός μεγάλου μετώπου προοδευτικών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων. Ανέφερε ότι η ΛΑΕ επίμονα προσπαθεί για τη συγκρότηση αυτού του μετώπου, ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ΚΚΕ σημείωσε ότι το κομμουνιστικό κόμμα αρνείται σταθερά τη συνεργασία σε αυτό το πλαίσιο.

Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις ο κ. Λαφαζάνης σχολίασε “πετάξτε τις στα σκουπίδια”, υποστηρίζοντας ότι τα αποτελέσματα που παρουσιάζουν είναι αυτά που βολεύουν τα μεγάλα επιχειρηματικά διαπλεκόμενα κέντρα τα οποία τις παραγγέλνουν. Είπε ότι ένας στους οχτώ ερωτώμενους δεν απαντάει στις δημοσκοπήσεις, ενώ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εκφράζει προβληματισμό και αγανάκτηση, κάτι που σημείωσε ότι αποτελεί ξεκάθαρο δείγμα ότι υπάρχουν κοινωνικά ρεύματα που ανά πάσα στιγμή μπορούν να προκαλέσουν θετική έκρηξη. Πάντως είπε ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις οι αντιμνημονιακοί σχηματισμοί αποτελούν σήμερα την τρίτη ισχυρότερη πολιτική δύναμη “με μεγάλη προοπτική ανατροπής”. Εξέφρασε δε τη σιγουριά ότι η Λαϊκή Ενότητα θα μπει στη Βουλή.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε ότι η ΛΑΕ είναι απέναντι σε αυτή, γιατί εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ και της Γερμανίας και όχι των λαών των Βαλκανίων. Επιπλέον δε σχολίασε πως δεν είναι αδιάφορη η παραχώρηση στο γειτονικό κράτος της ονομασίας της γλώσσας και της εθνικότητας ως μακεδονικής.

Τέλος, ο επικεφαλής της ΛΑΕ υπογράμμισε την αντίθεση με τον Κλεισθένη, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση, σχολιάζοντας ότι αυτό δεν φέρνει την απλή αναλογική αλλά μια “μαϊμού απλή αναλογική”.

Στ.Μ.