Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 14:56

Λιμάνι: Και τουριστικό και για συνδυασμένες μεταφορές και με υδατοδρόμιο και για αναψυχή…!

ΕΠΙΣΠΕΥΔΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΣΔΙΤ... 
Πρωτοτυπεί ο Δήμος Καλαμάτας, σπεύδοντας να αποφασίσει ότι δεν έχει αντίρρηση για την αξιοποίηση του λιμανιού με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, όταν τέτοια πρόταση δεν έχει τεθεί από κανέναν, ούτε την κυβέρνηση ούτε επενδυτές, επίσημα τουλάχιστον. Πρωτοτυπεί επίσης ο Δήμος Καλαμάτας λέγοντας ότι το λιμάνι πρέπει να έχει και τουριστικό χαρακτήρα και να είναι ισχυρός κόμβος συνδυασμένων μεταφορών. Αυτές οι δραστηριότητες όμως συγκρούονται μεταξύ τους. Ο Δήμος ζητάει στο λιμάνι της Καλαμάτας να ισχύσει το ακατόρθωτο, θέλει και μεγάλα γιοτ και υδατοδρόμιο και συνδυασμένες μεταφορές αλλά και να αποδοθεί σε χρήσεις ψυχαγωγίας η προβλήτα που δένουν τα κρουαζιερόπλοια...

Απόψε στις οχτώ, το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει για το θέμα “Αξιοποίηση Λιμένα Καλαμάτας μέσω ΣΔΙΤ”, με εισηγήτρια την αντιδήμαρχο προγραμματισμού και ανάπτυξης, Παναγιώτα Ντίντα. Θα εισηγηθεί “να μην υπάρχει αντίρρηση για την αξιοποίηση του Λιμένα Καλαμάτας μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)”.

Ειδικότερα, στην εισήγησή της σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι “προκειμένου ο λιμένας Καλαμάτας να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης τόσο του Δήμου Καλαμάτας όσο και της Νότιας-Δυτικής Ελλάδας, είναι αναγκαίο, όχι μόνο να εκτελεστούν τα προβλεπόμενα έργα, αλλά και η χρήση του να συνάδει με την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής και της χώρας, με σημείο αιχμής τον τουρισμό.

Είναι προφανές ότι η άμεση «ενεργοποίηση» του λιμανιού της Καλαμάτας, αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας για την τοπική κοινωνία, με δεδομένο ότι, το λιμάνι αποτελεί σημαντική οικονομική παράμετρο για την περιοχή.

Βάσει των εξής παραμέτρων:

-Το υψηλό κόστος κατασκευής των απαιτούμενων έργων αναβάθμισης του λιμένα, τόσο αυτών που προβλέπονται στο υφιστάμενο master plan (ύψους 24.7000.000 ευρώ) όσο και αυτών που θα περιλαμβάνονται στην επικαιροποιημένη έκδοσή του.

-Τη ραγδαία τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, όπου το λιμάνι μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

-Την ανάγκη ύπαρξης ισχυρού κόμβου συνδυασμένων μεταφορών.

-Την αδυναμία ύπαρξης εθνικής και ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.

-Τα χαμηλά έσοδα που προκύπτουν ετησίως από τον ελλιμενισμό των σκαφών.

-Την αδυναμία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας να χρηματοδοτήσει την υλοποίηση των έργων.

-Την χαμηλή κίνηση του λιμανιού λόγω της έλλειψης των κατάλληλων υποδομών.

-Την αναπτυξιακή προοπτική του λιμανιού, η οποία θα είναι ο τουριστικός χαρακτήρας, με έμφαση στον ελλιμενισμό μεγάλων τουριστικών σκαφών.

Προκύπτει, ότι η συμβολή των ιδιωτικών κεφαλαίων για την αναβάθμιση του λιμένα Καλαμάτας, σύμφωνα με την Εθνική Στρατηγική αλλά και τις προτεραιότητες της τοπικής κοινωνίας, θα μπορούσε να αποτελέσει μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση.

Συμπερασματικά, για τους ανωτέρω λόγους, εισηγούμαστε να μην υπάρχει αντίρρηση για την αξιοποίηση του Λιμένα Καλαμάτας μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Στόχος είναι η άμεση «ενεργοποίηση του λιμανιού, με δεδομένο ότι αποτελεί σημαντική οικονομική συνισταμένη για την ανάπτυξη της περιοχής. Η προσέλκυση επενδυτικούς ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του λιμανιού, θεωρούμε ότι τελικά θα μπορούσε να αποβεί σε όφελος τόσο της τοπικής όσο και της εθνικής οικονομίας».

Στ.Μ.