Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 13:27

Εκατό χρόνια ΚΚΕ, 50 χρόνια ΚΝΕ, φεστιβάλ το Σεπτέμβρη με Παπακωνσταντίνου-Μαργαρίτη

Ηλέκτρα Νικοπούλου, Εύα Κουφαλάκου, Δημήτρης Οικονομόπουλος Ηλέκτρα Νικοπούλου, Εύα Κουφαλάκου, Δημήτρης Οικονομόπουλος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ Η ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΛΛΟΥ 
Αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και στα 50 χρόνια της ΚΝΕ είναι το φετινό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Σεπτέμβρη 2018, στο Πάρκο του Λιμενικού, με το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Ελένη Μπέλλου, η οποία θα κάνει την πολιτική ομιλία, ενώ τον κόσμο θα διασκεδάσουν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθώς και νεανικά συγκροτήματα της περιοχής. Για τα μηνύματα και το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ παραχώρησαν το πρωί συνέντευξη Τύπου τα στελέχη του Τομεακού Συμβουλίου Μεσσηνίας της ΚΝΕ Εύα Κουφαλάκου, Ηλέκτρα Νικοπούλου και Δημήτρης Οικονομόπουλος...

“Το ΚΚΕ συμπληρώνει φέτος έναν αιώνα αγώνων και θυσιών, παραμένοντας το πιο νέο κόμμα, με τις πιο σύγχρονες επαναστατικές και καινοτόμες ιδέες, ακριβώς γιατί παλεύει για την ανατροπή του παλιού και γερασμένου κόσμου, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Εμπνεόμαστε από τα πιο όμορφα ιδανικά του συλλογικού αγώνα, της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης, της διεκδίκησης, της ανιδιοτέλειας και της πίστης στις ανεξάντλητες δυνάμεις της εργατικής τάξης”, σημείωσε η Εύα Κουφαλάκου, γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Μεσσηνίας της ΚΝΕ.

Το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ, συνέχισε, είναι δανεισμένο από το “Καπνισμένο Τσουκάλι” του Γιάννη Ρίτσου και έχει ως εξής: "Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!".

Επίσης η Εύα Κουφαλάκου σημείωσε ότι “το Φεστιβάλ μας θα αποτελέσει για ακόμα μια φορά το πιο σημαντικό νεολαιίστικο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός της πόλης και καλούμε το λαό και τη νεολαία να πάρουν μέρος μαζικά στις εκδηλώσεις του!”.

Η Ηλέκτρα Νικοπούλου, μαθήτρια, ανέφερε από την πλευρά της ότι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα γίνει μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με την Ελένη Μπέλλου η οποία θα κάνει την πολιτική ομιλία. Διοργανώνεται ακόμη μουσικοθεατρικό αφιέρωμα από τα μέλη της ΚΝΕ, συναυλίες από τοπικά και μαθητικά συγκροτήματα και η μεγάλη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου καθώς και το λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Τέλος ο Δημήτρης Οικονομόπουλος πρόσθεσε ότι στο Φεστιβάλ θα λειτουργήσει έκθεση για τη ζωή και τη δράση προσωπικοτήτων του κομμουνιστικού-εργατικού κινήματος της Μεσσηνίας, βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, καθώς και χώρος αφιερωμένος στον Πολυχώρο Δημιουργίας της ΚΝΕ “Μικρόβιο”, με έργα από τις περσινές δραστηριότητες, ενώ θα γίνονται εγγραφές και για τη νέα χρονιά. Φυσικά θα λειτουργήσει και φέτος παιδότοπος με κλόουν για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Στ.Μ.