Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 02:04

Με “κουπόνια” θα πληρώνεται ο Δήμος από την εταιρία που θα νοικιάζει ποδήλατα…

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Αντί για ενοίκιο κάρτες θα δίνει στο Δήμο Καλαμάτας η εταιρία που θα νοικιάζει ποδήλατα, σε θέσεις που βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους. Το ενοίκιο είχε προσδιοριστεί στα 4.312 ευρώ όμως η εταιρία πρότεινε στο Δήμο να δίνει, αντί για χρήματα, 45 μηνιαίες κάρτες χρήσης των ποδηλάτων της, αξίας 10 ευρώ η κάθε μία…

Η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση του Σώματος, έχουν προσδιοριστεί εφτά σημεία σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης, στα οποία θα μπορούν να νοικιάζονται ποδήλατα. Όμως και οι τρεις διαγωνισμοί που διενεργήθηκαν από το Δήμο για την παραχώρηση αυτών των εφτά σημείων σε εταιρία που νοικιάζει ποδήλατα απέβησαν άγονοι, δεν εκδηλώθηκε κανένα ενδιαφέρον. Οι διαγωνισμοί είχαν ως τιμή εκκίνησης τα 4.312 ευρώ.

Η εταιρία “nextbike Kalamata” σε γράμμα της προς το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, πρότεινε “μια ανταποδοτική λύση, δηλαδή το ποσό που πρέπει να καταβάλουμε για την ενοικίαση των δημόσιων χώρων για τους σταθμούς, να το αξιοποιήσουμε σε εκπτώσεις ή και σε δωρεάν χρήση των ποδηλάτων σε ευπαθείς ομάδες, πολύτεκνες οικογένειες, εκπαιδευτικά σχολικά προγράμματα και όπου ο Δήμος κρίνει ότι χρειάζεται τη στήριξή μας δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα σας για μια υγιή μακρόχρονη συνεργασία”.

Ύστερα από την πρόταση της εταιρίας η Τεχνική Υπηρεσία εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο “να επιτραπεί η παραχώρηση της χρήσης των 7 κοινόχρηστων χώρων από την εταιρεία Nextbike, χωρίς μίσθωμα αλλά με ανταπόδοση στο Δήμο Καλαμάτας” 45 μηνιαίων καρτών αξίας 10 ευρώ η κάθε μία.

Τα εφτά σημεία είναι νότια της Κεντρικής Αγοράς, κοντά στην Τέντα και την Πανεπιστημιακή Σχολή, στην πλατεία 23 Μάρτη, απένατι από το Δημαρχείο της Αριστομένους, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, στην Αριστομένους και Ξενοφώντος, στη Ναυαρίνου και Μαιζώνος, στη Ναυαρίνου απέναντι από την Ανάσταση.

Στ.Μ.