Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2018 11:41

Δήμαρχος Καλαμάτας: Λαϊκισμός το αίτημα βελτίωσης της προσβασιμότητας στο κάστρο…

“ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ” 
Λαϊκισμό χαρακτήρισε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, το αίτημα για την εξασφάλιση πρόσβασης στο κάστρο για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες! Κατά το δήμαρχο, σύμφωνα με τη δική του διατύπωση, όσοι δεν μπορούν να μετακινηθούν αυτόνομα δεν μπορούν να επισκέπτονται το κάστρο. Παρά όμως τις δηλώσεις του δημάρχου, που είναι αναρμόδιος να μιλάει για το κάστρο, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας έχει ανακοινώσει ότι με χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε πρόσφατα, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μεταξύ άλλων θα γίνει και μελέτη για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας στον αρχαιολογικό αυτό χώρο…

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο θέμα του κάστρου της Καλαμάτας ενώ μιλούσε για το ανοιχτό θέατρο που ξεκινάει να χτίζεται στο Νέδοντα, τονίζοντας ότι πρόκειται για έργο που οφείλεται στον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, για τον οποίο σημείωσε ότι “έχει ευεργετήσει την πόλη”.

Είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος: “Αυτό το οποίο έγινε με το ανοιχτό θέατρο είναι λίγο; Δεν είχαμε χώρο να κάνουμε μια θερινή εκδήλωση. 500 θέσεις έχει το θεατράκι πάνω στο κάστρο με τα προβλήματα. Κανονικά δεν έπρεπε να έχει άδεια. Γιατί αν συμβεί κάτι δεν μπορεί να ανέβει ένα ασθενοφόρο. Και άκουγα κάποιους λαϊκισμούς του τύπου πως θα βελτιώσουμε την προσβασιμότητα στο κάστρο. Για όνομα του θεού! Αρχαιολογικός χώρος, τι να κάνουμε; Να το σκάψουμε, να βάλουμε ασανσερ,  να ανοίξουμε κανένα δρόμο να ανεβαίνει πάνω; Κανονικά δεν έπρεπε να υπάρχει θέατρο εκεί όπως έγκριτοι αρχαιολόγοι ισχυρίζονται, όπως ο κ. Θέμελης. Τι δουλειά έχει το θέατρο εκεί;”.

Σημειώνεται ότι για την εξασφάλιση πρόσβασης στο Κάστρο της Καλαμάτας έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης εδώ και δύο χρόνια περίπου το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, το οποίο  έχει συλλέξει και χιλιάδες υπογραφές.

Στ.Μ.