Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 19:16

Μάκαρης για τον ΣΥΡΙΖΑ: Ήθελαν να με φθείρουν για να φέρουν μετά τον σούπερ σταρ…

Μάκαρης για τον ΣΥΡΙΖΑ: Ήθελαν να με φθείρουν για να φέρουν μετά τον σούπερ σταρ…

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δημοτικοί σύμβουλοι του “Ανοιχτού Δήμου - Ενεργοί Δημότες” προσπάθησαν μεθοδευμένα να φθείρουν τον Μανώλη Μάκαρη, ώστε να μπορέσουν ευκολότερα να επιβάλουν ως υποψήφιο δήμαρχο ένα άλλο πρόσωπο, έναν “σούπερ σταρ”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο. Ο Μανώλης Μάκαρης δεν ανέφερε τη λέξη ΣΥΡΙΖΑ ήταν όμως ξεκάθαρο ότι μιλούσε για στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος όταν έκανε λόγο για “υπόγειες διαδικασίες σε σκοτεινούς διαδρόμους”, με σκοπό την αντικατάστασή του…

Πάντως ο Μανώλης Μάκαρης είναι πλέον επικεφαλής μιας δημοτικής ομάδας την οποία δεν εκπροσωπεί… Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα, 32η επέτειος των σεισμών της Καλαμάτας, ο Μανώλης Μάκαρης έκανε δήλωση ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ωστόσο η παράταξή του έκανε δική της δήλωση δια του εκπροσώπου της, δημοτικού συμβούλου Στάθη Σταματόπουλου.

Το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα, ο Μανώλης Μάκαρης ρωτήθηκε για το ποιος εκπροσωπεί τελικά τη δημοτική ομάδα και απάντησε ότι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης είναι ο ίδιος, σύμφωνα με την απόφαση της ανοιχτής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε πριν από δέκα ημέρες περίπου. Επιπλέον σημείωσε ότι η πλειοψηφία του συνδυασμού που κατέβηκε στις εκλογές του 2014 υποστηρίζει τον ίδιο, όπως επίσης τον υποστηρίζει και η γενική συνέλευση της παράταξης.

Ο Μανώλης Μάκαρης υποστήριξε ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η αναφορά των έξι δημοτικών συμβούλων που διαχώρισαν τη θέση τους από εκείνον, ήταν η απόφαση για την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης της παράταξης ήταν μονομερής πράξη. Τόνισε ότι τους είχε ενημερώσει έγκαιρα όλους, αλλά υπήρξαν κάποιοι που προσπαθούσαν να αποτρέψουν την πραγματοποίηση της συνέλευσης, προκαλώντας παράλληλα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο που αποσκοπούσαν στο να τον φθείρουν.

“Θέλανε κάποιον άλλον επικεφαλής” είπε ο Μανώλης Μάκαρης, υπογραμμίζοντας επίσης ότι “εγώ ποτέ δεν αρνήθηκα να μπω στη διαδικασία της κρίσης, αυτοί δεν θέλανε να μου δώσουν τη δυνατότητα να κριθώ”.

Αναφερόμενος στο αίτημα για διεύρυνση της παράταξης ο Μανώλης Μάκαρης είπε ότι ακούγονταν διάφορα ονόματα όμως κανένα από αυτά δεν πήγε να συζητήσει, σημειώνοντας ότι τελικά ήθελαν “να φέρουν τον σούπερ σταρ”.

Κλείνοντας ο Μανώλης Μάκαρης ανέφερε ότι σέβεται τους έξι δημοτικούς συμβούλους που έχουν διαχωρήσει τη θέση τους και ότι η παράταξη είναι ανοιχτή για όλους με την προϋπόθεση επίτευξης συμφωνιών στο προγραμματικό πλαίσιο.

Στ.Μ.