Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 15:28

Τέσσερα “eco car” στη ΔΕΥΑΚ για ευέλικτες και χωρίς ρύπους μετακινήσεις

Τέσσερα “eco car” στη ΔΕΥΑΚ για ευέλικτες και χωρίς ρύπους μετακινήσεις

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 
Τέσσερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, για ευέλικτες και χωρίς ρύπους μετακινήσεις μέσα στην πόλη, απέκτησε σήμερα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καλαμάτας. Τα παρουσίασε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βεργόπουλος, που σημείωσε ότι με τα μικρά αυτά αυτοκίνητα το προσωπικό της Επιχείρησης θα μεταβαίνει άμεσα και εύκολα σε συμβάντα, όπως τον έλεγχο και την αντικατάσταση υδρομέτρων ή την επίβλεψη εργασιών…

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ανέφερε ότι με την προμήθεια αυτή η Επιχείρηση ανταποκρίνεται στις επιταγές της πιστοποίησης κατά ISO που έχει εξασφαλίσει, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της ενέργειας και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Δημήτρης Βεργόπουλος και ο εκπρόσωπος της προμηθεύτριας εταιρίας, Ηλίας Καρνάτσος, τα αυτοκίνητα αυτά μπορούν να κινηθούν αυτόνομα σε απόσταση 120 χιλιομέτρων περίπου, οι μπαταρίες τους φορτίζονται μέσα σε 3-4 ώρες, η ανώτερη ταχύτητα με την οποία μπορούν να κινηθούν είναι 50 χιλιόμετρα την ώρα. Επίσης τα αυτοκίνητα διαθέτουν κάμερα οπισθοδρόμησης, gps, ραδιόφωνο, bluetooth, ενώ το κόστος της ενέργειας που καταναλώνουν για μια απόσταση 120 χιλιομέτρων είναι περίπου 1 ευρώ. Κάθε όχημα κοστίζει 6.700 ευρώ.

Τέλος ο Δημήτρης Βεργόπουλος σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα η ΔΕΥΑΚ έχει προχωρήσει στην ανανέωση και ενίσχυση του στόλου οχημάτων της με την προμήθεια μιας κλούβας, ενός μικρού ανατρεπόμενου φορτηγού, ενώ έχει δρομολογηθεί η προμήθεια και ενός φορτωτή για τον Βιολογικό Καθαρισμό καθώς και ενός αυτοκινήτου 4Χ4 για τη μετάβαση σε δυσπρόσιτες περιοχές του Δήμου.

Στ.Μ.