Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 10:20

Πάνω από 30 εργαστήρια ξεκινούν στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας, εγγραφές έως τις 28 Σεπτέμβρη

ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ 
Αρχίζει να “τρέχει” τη Δευτέρα, 24 Σεπτέμβρη, η προθεσμία για την υποβολή αίτησης εγγραφής σε κάποιο από τα δεκάδες εργαστήρια που θα λειτουργήσουν και φέτος από το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, τον εθελοντικό φορέα που έχει να παρουσιάσει μια εντυπωσιακά πλούσια δραστηριότητα στους τομείς του πολιτισμού, της μάθησης, της αλληλεγγύης. Εγγραφές θα γίνονται μέχρι τις 28 Σεπτέμβρη, από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις δέκα το βράδυ…

Όπως σημειώνει το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, “ανοίγει και φέτος τις πόρτες του με νέα και ενδιαφέροντα εργαστήρια, μα και αρκετά παλιά κι αγαπημένα!

Η ομάδα των εθελοντών του, ανανεωμένη και προετοιμασμένη, θα είναι παρούσα για να σας κατατοπίσει και να λύσει οποιαδήποτε απορία σας, σε μία προσπάθεια συγκέντρωσης και συσπείρωσης της κοινότητας, ανταλλαγής απόψεων, προτάσεων και ιδεών, και, φυσικά, γνωριμίας με το μεγαλείο του εθελοντισμού σε μία από τις πιο αγνές του μορφές, που στόχο  δεν έχει το κέρδος, αλλά τη μαθησιακή και (δια)πολιτισμική ανταλλαγή! 

Σας περιμένουμε λοιπόν:

  • από Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου έως Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00-22.00

για να πραγματοποιήσετε τις εγγραφές σας στα εργαστήρια που επιθυμείτε. Οι εγγραφές γίνονται στον 1ο όροφο του Κέντρου Νέων Καλαμάτας στην Πλατεία Όθωνος 10, στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας.  

Φέτος, για πρώτη φορά, θα υπάρχει παράλληλα η δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής. Αρκεί να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΚΝΚ (www.kentroneon.wordpress.com) ή την σελίδα μας στο facebook πληκτρολογώντας: Kentro Neon Kalamatas, όπου παράλληλα μπορείτε να ενημερώνεστε για το πρόγραμμα και τις δράσεις μας.

Μερικά από τα εργαστήριά μας για την προσεχή χρονιά:

- Yoga

- Tai chi

- Kick Boxing

- Αυτοάμυνα γυναικών
-  Παραδοσιακοί χοροί (αρχαρίων/προχωρημένων)
- Salsa (αρχαρίων/προχωρημένων)

- Ρωσικά (αρχαρίων/προχωρημένων)

- Αγγλικά (αρχαρίων)

- Λετονικά

- Περσικά μέσα από την ποίηση του Ρουμί

- Ιταλικά (αρχαρίων)

- Ελληνικά για ξένους (αρχαρίων/προχωρημένων)

- Νοηματική Γλώσσα (αρχαρίων/προχωρημένων)
- Συζήτηση στα Αγγλικά

- Πορτογαλικά

- Γαλλικά (αρχαρίων/προχωρημένων)

- Αρμένικα

- Σερβικά

- Ολλανδικά

- Τουρκικά
- Παιχνίδι και μελέτη στα Αγγλικά

- Λέσχη Ανάγνωσης Λογοτεχνίας

- Decoupage (προχωρημένων)

- Ζωγραφική
- Γλυπτική

- Αγιογραφία

- Βελονάκι

- Θέατρο σκιών

- Κλασική κιθάρα

- Ukulele

- Bartending

Και η λίστα δεν τελειώνει εδώ!

Υπενθυμίζουμε ότι:

  • όπως κάθε χρόνο, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν με σειρά προτίμησης έως 4 εργαστήρια, ωστόσο θα παρακολουθήσουν τελικά έως 2. Πάντα ακολουθείται σειρά προτεραιότητας με βάση την ημέρα και ώρα εγγραφής ως προς τη συμμετοχή στα εργαστήρια μας, προσπαθώντας να είναι οι πόρτες μας ανοιχτές για όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο! Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, θα υπάρξει η δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερα από 2 εργαστήρια, αν και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.
  • τα εργαστήρια πραγματοποιούνται από εθελοντές και προσφέρονται δωρεάν στους συμμετέχοντες. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 10€ [5€ για ανέργους] ανά εργαστήριο για όλο το τετράμηνο και το ποσό καταβάλλεται μόνο όταν κάποιος επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στο κάθε εργαστήριο. Τα χρήματα αυτά χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των πάγιων εξόδων του κτιρίου (ενοίκιο, λογαριασμοί, πρώτες ύλες).

Σας περιμένουμε με ανυπομονησία για μία ακόμη δημιουργική χρονια στο αγαπημένο μας Κέντρο Νέων Καλαμάτας.

Διεύθυνση: Πλατεία Όθωνος 10

e-mail.:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

http: www.kentroneon.wordpress.com

 

Τι είναι το Κέντρο Νέων Καλαμάτας;

Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας είναι μια εθελοντική δομή, ένας ανοικτός κοινωνικός χώρος, που στοχεύει να προσφέρει ευκαιρίες μάθησης αλλά και πολιτισμικής και κοινωνικής ενδυνάμωσης, χωρίς τη διαμεσολάβηση της οικονομικής συναλλαγής. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται από τα ίδια τα μέλη του και τους εθελοντές του. Για αυτό το λόγο, κάθε χρονιά είναι και διαφορετικό, πιο ζωντανό, πιο οργανωμένο και με περισσότερα εργαστήρια και δραστηριότητες!

Το ΚΝΚ είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία και δεν έχει λάβει απολύτως καμία χρηματοδότηση από τοπικούς, εθνικούς ή ευρωπαϊκούς φορείς. Προς το παρόν, και μέχρι να μπορέσει να γίνει μια ανεξάρτητη οικονομικά δομή, το στηρίζουν τα μέλη του, ο οργανισμός Κ.Α.ΝΕ., φίλοι του ΚΝΚ και μικρές αυτοχρηματοδοτούμενες δραστηριότητες. Ξεκίνησε ως πρωτοβουλία του οργανισμού νεολαίας Κ.Α.ΝΕ., ωστόσο πλέον είναι μια αυτοδιοικούμενη εθελοντική δομή. Η διαχείριση του γίνεται από την συνέλευση των εθελοντών του, οι οποίοι αποφασίζουν για την εξέλιξη του. Ως μια ανοικτή δομή, υποδέχεται με χαρά νέα μέλη στην ομάδα διαχείρισης, όπου ο καθένας που θέλει να προσφέρει εθελοντικά μπορεί να ενταχθεί και να γίνει μέρος της πιο πρωτότυπης δομής νεολαίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα μοναδικά έξοδα του ΚΝΚ είναι το ενοίκιο του χώρου που στεγάζεται, οι επιδιορθώσεις και οι βελτιώσεις του χώρου και οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ-θέρμανσης.  Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια ώστε το ΚΝΚ να στεγαστεί σε κάποιο κτήριο του Δήμου Καλαμάτας ώστε να μπορεί να είναι βιώσιμο και να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε βάθος χρόνου. Θεωρούμε ότι είναι μια απαραίτητη δομή για την νεολαία και στα 7 χρόνια παρουσίας του έχει προσφέρει ευκαιρίες μάθησης δωρεάν, σε πάνω από 4500 άτομα και μάλιστα με μηδαμινό κόστος για το ελληνικό κράτος αλλά και αμελητέο κόστος για τα μέλη του. Παράλληλα έχει διοργανώσει δεκάδες εξωτερικές εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού σκοπού, ενώ έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλους τους ενεργούς φορείς της πόλης μας. Έτσι ζητάμε δημόσια την στήριξή σας για την επίτευξη του σκοπού της στέγασης της πρωτοβουλίας αυτής..

Το ΚΝΚ εκτός από την εκπαίδευση του μεγάλου αυτού αριθμού ατόμων είναι και μια ζωντανή διαφήμιση της πόλης μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση για δομές νεολαίας και έχει αποσπάσει τα εύσημα φορέων και ατόμων για τον τρόπο που λειτουργεί καθώς και για αυτά που προσφέρει.

Ένας παράλληλος στόχος του ΚΝΚ είναι η αναγνώριση του τομέα της νεολαίας στην Ελλάδα, η οποία είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει καμία απολύτως στρατηγική για την νεολαία (δεν έχει οργανωμένο δίκτυο Κέντρων Νεότητας, Κέντρων Πληροφόρησης Νέων, Πολυδύναμα Κέντρα, δομές ενεργοποίησης της νεολαίας και δεν έχει αναγνωρίσει το επάγγελμα του διοργανωτή κοινωνικομορφωτικών δραστηριοτήτων για νέους – youth worker) και δεν προσφέρει οργανωμένες ευκαιρίες ενεργούς απασχόλησης στους νέους πολίτες της κατά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Η ομάδα εθελοντών του Κέντρου Νέων Καλαμάτας”.