Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 15:48

Τριάντα πέντε προγράμματα στην Καλαμάτα από το ΚΕΚ, αιτήσεις από Τετάρτη

Παναγιώτης Τζαβάρας και Απόστολος Γκούνης Παναγιώτης Τζαβάρας και Απόστολος Γκούνης

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Ξεκινάει αύριο, Τετάρτη 3 Οκτώβρη, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων παρακολούθησης των προγραμμάτων του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Αύριο θα ξεκινήσει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων και από τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτές που θα μπορούσαν να υλοποιήσουν τα προγράμματα. Η προθεσμία θα εκπνεύσει τη Δευτέρα το βράδυ, 8 Οκτώβρη και οι αιτήσεις, όσον αφορά τους εκπαιδευόμενους, θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά. Στην Καλαμάτα θα λειτουργήσουν από το ΚΕΚ 35 προγράμματα και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 15 Οκτώβρη και θα ολοκληρωθούν στις 22 Δεκέμβρη…

Τα προγράμματα της νέας χειμερινής περιόδου του ΚΕΚ παρουσίασαν σήμερα ο επικεφαλής και εκπρόσωπος του Κέντρου, περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Γκούνης και ο διευθυντής του Κέντρου, Παναγιώτης Τζαβάρας.

Ειδικότερα τα προγράμματα του ΚΕΚ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας που θα λειτουργήσουν στην Καλαμάτα και για τα οποία μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι, μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας www.kekmessinias.gr είναι:

 1. ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ
 2. ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
 3. ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
 4. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ
 5. ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
 6. ΕΙΔΙΚΟΣ BARISTA & COFFEE
 7. ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ
 8. ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
 9. ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
 10. ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ (για ΠΑΙΔΙΑ 8-16 ΕΤΩΝ)
 11. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ
 12. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΑΞΕΣΟΥΑΡ
 13. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ
 14. ΚΙΘΑΡΑ
 15. ΚΟΠΤΙΚΗ - ΡΑΠΤΙΚΗ
 16. ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
 17. ΜΑΚΙΓΙΑΖ
 18. ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ - ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ
 19. ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
 20. ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ
 21. ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ
 22. ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗ
 23. ΠΛΕΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΣ
 24. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 45 ΕΤΩΝ)
 25. ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΜΕ
 26. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
 27. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ & ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
 28. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗΣ ΕΠΙΠΛΩΝ
 29. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
 30. ΤΥΡΟΚΟΜΙΑ
 31. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
 32. ΦΥΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ
 33. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ & ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
 34. ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕ AUTOCAD
 35. e-LEARNING

Όπως σημείωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των προγραμμάτων ο Απόστολος Γκούνης, το φετινό πρόγραμμα καλύπτει πλήρως τον εικαστικό τομέα, ενώ υπάρχουν προγράμματα που σταθερά προσελκύουν το μεγάλο ενδιαφέρον των καταρτιζόμενων και τα οποία μπορούν να δώσουν επαγγελματική διέξοδο.

Επιπλέον ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γκούνης σημείωσε ότι και φέτος η προγραμματική σύμβαση του ΚΕΚ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την υλοποίηση των προγραμμάτων ανέρχεται στις 120.000 ευρώ, τονίζοντας ότι εξασφαλίζεται η οικονομική δυνατότητα για την συμπλήρωση και ανανέωση του εξοπλισμού των εργαστηρίων του ΚΕΚ,  ιδιαίτερα του εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής-μαγειρικής, του εργαστηρίου πληροφορικής, του εργαστηρίου κοσμήματος και ξυλογλυπτικής.


Το πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής - μαγειρικής του ΚΕΚ Π.Ε. Μεσσηνίας

Επίσης ο κ. Γκούνης πρόσθεσε ότι το ΚΕΚ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ξεκινάει την επικοινωνία με επαγγελματικά σωματεία του Νομού και σκοπό την κατάρτιση των μελών τους επάνω σε αντικείμενα που είναι πλέον απαραίτητα. Έφερε ως παράδειγμα τη συνεργασία που σχεδιάζεται να γίνει με το Σωματείο των Ταξί ώστε μέσα από το πρόγραμμα που θα γίνει να χορηγηθούν βεβαιώσεις κατάρτισης σε οδηγούς.

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του ΚΕΚ σημείωσε ότι θα επιδιώξει επικοινωνία και με άλλα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης που λειτουργούν στην Καλαμάτα από φορείς του Δημοσίου, με σκοπό τη συνεργασία και την κοινή δράση, καθώς, όπως ανέφερε, αυτή την περίοδο επικρατούν τέτοιες συνθήκες που δεν επιτρέπουν τη δραστηριοποίηση πολλών ΚΕΚ.

Τέλος, ο Απόστολος Γκούνης ανέφερε ότι το ΚΕΚ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας έχει αναλάβει την επιμόρφωση των ωφελουμένων του προγράμματος υποστήριξης απόρων.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του ΚΕΚ της Π.Ε. ΜΕσσηνίας, Παναγιώτης Τζαβάρας, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η παρακολούθηση των προγραμμάτων είναι δωρεάν για τους εκπαιδευόμενους. Τα προγράμματα θα διαρκέσουν δέκα εβδομάδες, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι εκπαιδευόμενοι πρέπει υποχρεωτικά να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Σημείωσε επίσης ο κ. Τζαβάρας ότι το ΚΕΚ έχει ζητήσει από τις τοπικές αρχές της περιφέρειας του Νομού και από τους συλλόγους της περιφέρειας να υποβάλουν μέχρι την Παρασκευή, 5 Οκτώβρη, τις προτάσεις τους για την υλοποίηση προγραμμάτων έξω από την Καλαμάτα. Οι προτάσεις, συνέχισε, θα αξιολογηθούν και την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν και τα προγράμματα που θα γίνουν στην περιφέρεια της Μεσσηνίας.

Στ.Μ.