Τρίτη, 07 Αυγούστου 2012 17:38

«Ξινές» του βγαίνουν του δήμαρχου οι ευχές προς την τρικομματική κυβέρνηση…

Ο δήμαρχος με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, Σπύρο Σαρδέλη, σε εκδήλωση κοπής της πίτας Ο δήμαρχος με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, Σπύρο Σαρδέλη, σε εκδήλωση κοπής της πίτας

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Ελάχιστες εβδομάδες μετά τις ευχές του προς την τρικομματική κυβέρνηση να επιτύχει στο έργο της, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, διαπιστώνει ότι με τις νέες περικοπές στη χρηματοδότηση της αυτοδιοίκησης δημιουργείται πρόβλημα ακόμη και συνέχισης της λειτουργίας των Δήμων, ενώ τονίζει ότι «για εμάς θα είναι αιτία πολέμου» η κατάργηση των δημοτικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου και η απόλυση των υπαλλήλων τους.

«Ο Δήμος βρίσκεται σε οριακή κατάσταση», τόνισε το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας και επεσήμανε ότι η τελευταία επιχορήγηση από το κράτος είναι μειωμένη κατά 350.000 ευρώ, σε σύγκριση με την αντίστοιχη του Απριλίου. Με την περικοπή αυτή, ανέφερε ο κ. Νίκας, θα καταστεί αδύνατη ακόμη και η κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού.
Όσον αφορά τις πληροφορίες ότι σχεδιάζεται η κατάργηση νομικών προσώπων της αυτοδιοίκησης, ο κ. Νίκας σχολίασε ότι «για εμάς θα είναι αιτία πολέμου η κατάργηση των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου και η απόλυση δημοτικών υπαλλήλων».
Τα υπό απειλή νομικά πρόσωπα του Δήμου είναι η «Φάρις» (πρώην ΔΕΠΑΚ) και ο «Διοκλής» (πρώην ΑΔΕΚ).
Ο κ. Νίκας ανέφερε ότι αντί για τέτοιες περικοπές το κράτος μπορεί να καταργήσει τους μισθούς των αιρετών, σημειώνοντας: «Όσο η πατρίς είναι σε κρίση, αν θέλουν ας πάρουν και αυτή τη μικρή απολαβή που χορηγείται στους αιρετούς».
Στ.Μ.