Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012 03:49

«Πράσινο» από Τατούλη για το Βιολογικό της Καλαμάτας

Σχεδόν απαρχαιωμένος ο σημερινός Βιολογικός Καθαρισμός της Καλαμάτας Σχεδόν απαρχαιωμένος ο σημερινός Βιολογικός Καθαρισμός της Καλαμάτας

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
Το πράσινο φως άναψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, στο Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να δημοπρατήσει την επέκταση και αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού, με προϋπολογισμό 5,246 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι μια πολλή σημαντική εξέλιξη για το Δήμο Καλαμάτας, γιατί θα εκσυγχρονιστεί ένα έργο που αντιμετωπίζει προβλήματα, ορισμένες φορές σοβαρά, λόγω της παλαιότητας της εγκατάστασης. Επιπλέον, το έργο αυτό είναι προϋπόθεση για την επέκταση της αποχέτευσης μέχρι τα Αρφαρά, έργο για το οποίο η δημοτική αρχή έχει εξασφαλίσει περίπου 14.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Από την άλλη, το θέμα είναι εάν θα μπορέσει η ΔΕΥΑΚ να λειτουργήσει και διαχειριστεί τον Βιολογικό Καθαρισμό μετά τον εκσυγχρονισμό, δεδομένου ότι οι ελλείψεις προσωπικού είναι τόσο σοβαρές που δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία ακόμη και την υφιστάμενη εγκατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΔΕΥΑΚ δεν διαθέτει την πιο βασική ειδικότητα, έναν χημικό μηχανικό!
Στ.Μ.