Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018 17:04

Δήμος Καλαμάτας: Αναμένονται δυνατές βροχές, αποφύγετε τις βραδινές μετακινήσεις

Δήμος Καλαμάτας: Αναμένονται δυνατές βροχές, αποφύγετε τις βραδινές μετακινήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ 
Σε έκτακτη ανακοίνωσή τους το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, ενημερώνουν ότι απόψε, Κυριακή 25 Νοέμβρη και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, αναμένονται έντονες, πολύωρες βροχοπτώσεις, υψηλής ραγδαιότητας. Καλούς τους κατοίκους και επισκέπτες να προσέχουν και να αποφύγουν τις βραδινές μετακινήσεις…

Ειδικότερα σημειώνεται στην ανακοίνωση: “Κυριακή βράδυ 25/11/2018 προς Δευτέρα ξημερώματα, αναμένονται έντονες και πολύωρες βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και τοπικών συστημάτων πρόβλεψης καιρικών φαινομένων, κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, προβλέπονται έντονες και πολύωρες βροχοπτώσεις, υψηλής ραγδαιότητας.

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, έχει ήδη προβεί σε ενημέρωση προέδρων τοπικών διαμερισμάτων και εθελοντικών ομάδων.

Μηχανήματα και εργαζόμενοι, Δήμου και ΔΕΥΑΚ, είναι  σε επιφυλακή.

Η δημοτική αστυνομία κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ενημερώνει ευπαθής περιοχές.

Εφιστούμε την προσοχή στους συνδημότες μας, και τους καλούμε να αποφύγουν τις βραδινές μετακινήσεις.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 27210 89080”.

Σε ό,τι αφορά τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών, σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που ισχύει από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι και αύριο, Δευτέρα, τονίζονται τα εξής: Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής και από τα Δυτικά.

Αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που βαθμιαία το βράδυ της Κυριακής θα επηρεάσουν τη δυτική στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Τη Δευτέρα τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν στη Δυτική Ελλάδα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες, ενώ παράλληλα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Δυτική Κρήτη.

Από το απόγευμα προβλέπεται ύφεση των φαινομένων”.