Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012 19:21

Το ΚΚΕ απαντάει στο δήμαρχο Καλαμάτας που αιτήθηκε «σκούπισμα» των μεταναστών

ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ 
ΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Αναφορά για επίδειξη απανθρωπιάς στα θύματα της μετανάστευσης, από την πλευρά του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, κάνουν με κοινή τους ανακοίνωση η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ. Αφορμή τους έδωσε το αίτημα του δημάρχου, για την πραγματοποίηση επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» και στην Καλαμάτα.

Το ΚΚΕ τονίζει σχετικά: «Με επιστολή του ο εκλεγμένος με τη ΝΔ Δήμαρχος Καλαμάτας καλεί τις αρμόδιες αρχές να εξαπολύσουν πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες-πρόσφυγες. Η παρέμβαση του δημάρχου είναι ένας ακόμα κρίκος στις παρεμβάσεις «αρχόντων» της Τοπικής Διοίκησης της περιοχής μας στην ίδια κατεύθυνση. Είναι συνέχεια των γεγονότων στο Δήμο Ευρώτα, στο λιμάνι της Πάτρας κλπ. Βρίσκεται στην ίδια γραμμή με τη συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ.).
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας συνδέει - κατά την προσφιλή τακτική της ΝΔ, των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και της «Χρυσής Αυγής» - την άνοδο της εγκληματικότητας και τον κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών με την παρουσία των μεταναστών-προσφύγων προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις. Το αίτημά του είναι συνέχεια της άθλιας επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» με την οποία έχει εξαπολυθεί ένα άγριο κυνηγητό σε βάρος των μεταναστών με το επιχείρημα της «ανακατάληψης της πόλης» και της «εμπέδωσης κλίματος ασφάλειας».
Την ίδια στιγμή αποφεύγουν να πάρουν θέση:
-Για τις άθλιες συνθήκες δουλειάς χιλιάδων μεταναστών, για την ανασφάλιστη και για ένα κομμάτι ψωμί δουλειά σε χωράφια και εταιρίες μεγαλοεπιχειρηματιών εξασφαλίζοντάς τους τεράστια κερδοφορία. Για τις αποφάσεις που έπαιρναν Δημοτικά Συμβούλια καθορίζοντας εξευτελιστικά μεροκάματα στο χωράφι.
-Για την εκμετάλλευσή τους από κυκλώματα οργανωμένου εγκλήματος διακίνησης ναρκωτικών, πορνείας κλπ.
-Για τους λόγους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις χώρες τους και τις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων για τον ξεριζωμό τους.
Η συγκυβέρνηση και οι Δημοτικές Αρχές που είναι στην ίδια γραμμή (και ο Δήμαρχος Καλαμάτας) κάνουν επίδειξη απανθρωπιάς στα θύματα της μετανάστευσης. Την ίδια στιγμή κρύβουν από το λαό ότι τα κύματα των μεταναστών θα πληθύνουν όσο οι σύμμαχοί της, ΗΠΑ, ΕΕ, Ισραήλ, με τις απροκάλυπτες επεμβάσεις τους φουντώνουν τη φωτιά του πολέμου στη Συρία.
Τόσο η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας όσο και γενικότερα οι Δήμαρχοι, αν πραγματικά ενδιαφέρονταν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης μεταναστών-προσφύγων, θα έπρεπε πρώτα και κύρια να καταγγείλουν τη συγκυβέρνηση και τη ΝΔ για την εφαρμογή των συνθηκών «Σένγκεν» και «Δουβλίνο ΙΙ», που τους αφήνει στο έλεος των δουλεμπορικών κυκλωμάτων.
Αν ενδιαφέρονταν για την «αναψυχή» των εργαζομένων, θα αντιπάλευαν την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε. που εξαθλιώνει το λαό-στερώντας του ακόμα και το δικαίωμα στις διακοπές-για να εξασφαλίσει την κερδοφορία των μονοπωλίων.
Την εγκληματικότητα δεν την έφεραν οι μετανάστες. Στα εγκληματικά κυκλώματα υπάρχουν και μετανάστες και Έλληνες. Το έγκλημα - ιδίως το οργανωμένο - τα ναρκωτικά, η πορνεία, η εκμετάλλευση μεταναστών από δουλεμπορικά κυκλώματα, υπήρχαν και πριν και αποτελούν μια τεράστια οικονομική επιχείρηση με υπέρογκα κέρδη, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας. Όμως η θέση των κομμάτων της συγκυβέρνησης είναι η νομιμοποίηση των ναρκωτικών, όπως νομιμοποίησαν και την πορνεία.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να επαγρυπνούν. Επιχειρήσεις πογκρόμ, όπως ο «Ξένιος Ζευς», θα αξιοποιηθούν στη συνέχεια για το τσάκισμα του εργατικού-λαϊκού κινήματος, όπως έγινε στην «Ελληνική Χαλυβουργία» και έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός.
Το ΚΚΕ ζητά και καλεί τους εργαζόμενους, ντόπιους και ξένους, να παλέψουν για:
-Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα στους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα προκειμένου να διευκολυνθεί η έξοδος τους προς τα κράτη που επιθυμούν. Να νομιμοποιηθούν όσοι παραμένουν στην Ελλάδα.
-Τη δημιουργία δημόσιων, αξιοπρεπών χώρων προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών, όπου θα παρέχεται ποιοτική και δωρεάν σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, θα γίνονται προληπτικές εξετάσεις, εμβολιασμοί και περίθαλψη (όπου χρειάζεται) και θα χορηγείται πιστοποιητικό υγείας στους νεοεισερχόμενους μετανάστες.
-Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους επιθετικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. κατά των λαών της Αφρικής και της Ασίας. Να μη συμμετέχει η χώρα με κανένα τρόπο στις επεμβάσεις και στον πόλεμο στη Συρία.
-Να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, είτε διαπράττεται από μετανάστες είτε από ντόπιους».