Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 08:28

Ο Ν. Χουντής για τις πολιτικές εξελίξεις διεθνώς και το ρόλο της “ανυπότακτης αριστεράς”

Βασίλης Τσουλάκος, Νίκος Χουντής και Θανάσης Πετράκος σε παλιότερο επίσκεψη του ευρωβουλευτή της ΛΑΕ στην Καλαμάτα Βασίλης Τσουλάκος, Νίκος Χουντής και Θανάσης Πετράκος σε παλιότερο επίσκεψη του ευρωβουλευτή της ΛΑΕ στην Καλαμάτα

ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Την Καλαμάτα επισκέπτεται τη Δευτέρα, 17 Δεκέμβρη, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, ο οποίος το απόγευμα θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο REX για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και σε χώρες της Ευρώπης και το ρόλο της “ανυπότακτης αριστεράς”. Το μεσημέρι της Δευτέρας θα επισκεφθεί το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το οποίο πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί, κυβερνητική απόφαση που προκαλεί την αντίδραση και της Λαϊκής Ενότητας, ενώ νωρίς το απόγευμα θα συναντήσει εκπροσώπους των φορέων των παραγωγών του Νομού, με κύριο θέμα συζήτησης την απώλεια εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών από ζημιές που προκάλεσαν παθογόνοι οργανισμοί και κλιματολογικές συνθήκες…

Για την επίσκεψη του Νίκου Χουντή μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας Βασίλης Τσουλάκος και Θανάσης Πετράκος. Ο πρώτος σημείωσε ότι ο ευρωβουλευτής θα μιλήσει για τις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις που θα διενεργηθούν στην Ελλάδα το 2019, καθώς και για τον αναβρασμό που έχουν προκαλέσει σε διάφορες χώρες οι πολιτικές λιτότητας, για τη λαϊκή εξέγερση που σημειώθηκε στη Γαλλία αλλά και για την άνοδο της ακροδεξιάς. Όλη αυτή η κατάσταση, τόνισε ο Βασίλης Τσουλάκος, δημιουργεί την ανάγκη ενίσχυσης της ανυπότακτης αριστεράς.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Πετράκος υπογράμμισε ότι ο Νίκος Χουντής προσφέρει σημαντικότατο έργο στη Ευρωβουλή και έχει αναδείξει πολύ σημαντικά ζητήματα. Σημείωσε ότι σήμερα, Κυριακή, ο ευρωβουλευτής θα μιλήσει σε εκδήλωση στη Σπάρτη, αύριο θα έρθει στην Καλαμάτα, την Τρίτη θα πάει στη Θεσσαλία και την Πέμπτη στην Πάτρα.

Σκοπός της επίσκεψης του Νίκου Χουντή στο αεροδρόμιο, είπε ο Θανάσης Πετράκος, είναι να αναδειχθεί άλλη μια φορά ότι δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί αυτή η σημαντική δημόσια υποδομή και περιουσία, όπως επίσης, πρόσθεσε, δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί και το πολεμικό αεροδρόμιο.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση του Νίκου Χουντή με τους εκπροσώπους των παραγωγών ο Θανάσης Πετράκος ανέφερε ότι αυτή την περίοδο θέμα αιχμής είναι η μείωση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών και η στάση της κυβέρνησης που αντί να πάρει θέση για το αίτημα αποζημίωσης των παραγωγών θεωρητικολογεί περί της κλιματικής αλλαγής, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στ.Μ.