Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 01:37

Εταιρία με καταστήματα ένδυσης πήρε το διατηρητέο “Αχίλλειον”

Το "Αχίλλειον" πριν "κουκουλωθεί"με μουσαμά για να κρύβεται η ερειπιώδης και επικίνδυνη κατάστασή του Το "Αχίλλειον" πριν "κουκουλωθεί"με μουσαμά για να κρύβεται η ερειπιώδης και επικίνδυνη κατάστασή του

ΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ 
Δεν είναι καλά τα νέα για τα εναπομείναντα καταστήματα ένδυσης στην Καλαμάτα καθώς, ύστερα από διαγωνισμό, ο Δήμος νοίκιασε το διατηρητέο κτίριο που στέγαζε το ιστορικό ξενοδοχείο “Αχίλλειον” στην εταιρία με τα εμπορικά καταστήματα “POP AIR” (στην Ερμού, στην Πατησίων, στη Νέα Ιωνία, στο Smart Parkt Σπάτων, στο Χαλάνδρι, στην Αθηνάς, στο Κολωνάκι, στην Καλλιθέα, στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη)...

Για την εκμίσθωση του διατηρητέου κτιρίου, που βρίσκεται σε ερειπιώδη κατάσταση, ο Δήμος είχε προσδιορίσει την τιμή εκκίνησης του πλειοδοτικού διαγωνισμού στα 2.400 ευρώ το μήνα ως ενοίκιο. Η εταιρία πρόσφερε τιμή 2.420 ευρώ.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Καλαμάτας σε σχετικό δελτίο Τύπου, “για την εκμίσθωση του δημοτικού κτηρίου «Αχίλλειον», που βρίσκεται επί των οδών Αριστομένους, Πολυβίου και Καπετάν Κρόμπα, πλειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία POP-AIR Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Ένδυσης, που προσέφερε μίσθωμα 2.420 ευρώ το μήνα. Η σύμβαση μίσθωσης θα έχει διάρκεια 25 ετών, η μισθώτρια εταιρεία υποχρεούται να προβεί σε επισκευή – ανακαίνιση του διατηρητέου κτηρίου και για τα 3 πρώτα έτη ισχύει περίοδος χάριτος όσον αφορά στην καταβολή μισθωμάτων. Το κτήριο είναι διώροφο νεοκλασσικό με υπόγειο, ενώ η μεικτή επιφάνεια υπογείου, ισογείου, παταριών & Α' ορόφου ανέρχεται σε 1.306,18 τ.μ.
Το κτήριο θα χρησιμοποιηθεί για χρήσεις επιτρεπτές από το ΓΠΣ Δήμου Καλαμάτας και συμβατές με τον χαρακτήρα του διατηρητέου”.

Στ.Μ.