Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 21:13

Ανέβασε ψηλά τον πήχη ο Θανάσης Βασιλόπουλος, πολύς κόσμος στην παρουσίαση υποψηφίων

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Οι υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Θανάση Βασιλόπουλου ενθουσιάστηκαν, οι υπόλοιποι, δηλαδή οι ουδέτεροι ακόμη ψηφοφόροι, αποκλείεται να μην αισθάνθηκαν έκπληξη από τον πολύ κόσμο που πήγε νωρίτερα στο Πνευματικό Κέντρο να παρακολουθήσει την πρώτη ανοιχτή προεκλογική εκδήλωση του υποψηφίου δημάρχου Καλαμάτας με τη “Δημιουργική Πρωτοβουλία” και την παρουσίαση των πρώτων 26 υποψηφίων συμβούλων του. Βασικό μήνυμα της ομιλίας του Θανάση Βασιλόπουλου ήταν η στόχευση “για μια ακόμα καλύτερη Καλαμάτα”. Δεν παρέλειψε ωστόσο να σχολιάσει τη στάση συναδέλφων του που συμμετείχαν στη διαδικασία η οποία τον ανέδειξε υποψήφιο δήμαρχο τονίζοντας συγκεκριμένα: “Καλώ όλες και όλους που πιστεύουν στη δημοκρατία, που σέβονται την αρχή της πλειοψηφίας, που  βάζουν το καλό του Δήμου και των συμπολιτών μας πάνω από προσωπικές ατζέντες και φιλοδοξίες, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας”. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, τον οποίο ο Θανάσης Βασιλόπουλος διαδέχεται ως υποψήφιος της δήμαρχος που αναδείχθηκε μέσα από την παράταξή του, απουσίασε...

Οι πρώτοι 26 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της “Δημιουργικής Πρωτοβουλίας”, τους οποίους παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος είναι οι:

Αντωνόπουλος Δημήτρης

Ελεύθερος Επαγγελματίας – Έμπορος

Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας

Αργυροπούλου Καλλιόπη

Ιδιωτική Υπάλληλος

Αντιπρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Μεσσηνίας

Δρούγας Παντελής

Απόστρατος Αξιωματικός Λιμενικού Σώματος

Μέλος ΔΣ ΝΟΔΕ Μεσσηνίας

Ζέππου Νικολέτα  

Ιδιωτική Υπάλληλος

Απόφοιτος Τμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ηλιάδου Έλενα

Υπεύθυνη σε μεταφραστικό γραφείο

Πτυχιούχος Μεταφράστρια και Διερμηνέας

Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών  Μεταφραστών Πτυχιούχων του Ιονίου Πανεπιστημίου

Καραμούζης Νικήτας

Υπάλληλος Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Πτυχιούχος Λογιστικής

Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με ειδίκευση στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Κάργα Ευγενία

Ιδιωτικός Υπάλληλος

Απόφοιτος ΙΕΚ Ειδικότητας Τεχνικών Φαρμάκων, Καλλυντικών και Περιφερειακών Προϊόντων.

Καρούμπας Θεόδωρος

Συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος Δήμου Καλαμάτας

Κουτίβα Ευαγγελία

Εν ενεργεία αστυνομικός στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Κουτραφούρης Βασίλειος

Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ.

Πρόεδρος Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Μεσσηνίας

Γενικός Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής  Τ.Ε.Ε. Μεσσηνίας

Μέλος Αντιπροσωπείας Τεχνικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου

Λαμπροπούλου Γεωργία

Γεωλόγος - Ειδικός γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών

Απόφοιτος Τμήματος Γεωλογίας ΕΚΠΑ.

Λεβεντάκη Ελένη

Εκπαιδευτικός Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Απόφοιτος παιδαγωγικού τμήματος ειδικής αγωγής.

Μανέττας Βασίλειος

Ιατρός ειδικότητας ΩΡΛ – Επιμελητής Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας.

Μιχαλόπουλος Βασίλειος

Ελεύθερος Επαγγελματίας.

Εκπαιδευτής Κυκλοφοριακής Αγωγής

Μέλος και Μουσικός στη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Μπετιχαβά Νάντια

Υπάλληλος στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ.

Μπλέκου Θεανώ

Νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας,

Απόφοιτος Τμήματος Νοσηλευτικής

Γραμματέας του Σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου Καλαμάτας

Μέλος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και του Πανελληνίου συλλόγου Νοσηλευτών Ελλάδος.

Μπουρελιά Σταυρούλα

Ελεύθερος επαγγελματίας – Ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Καλαμάτας.

Νταμάτη Μαρία

Σύμβουλος επιχειρήσεων – διαμεσολαβήτρια Υπουργείου Δικαιοσύνης και διαφάνειας.

Απόφοιτος πολιτικών επιστημών και δημόσιας διοίκησης ΕΚΠΑ με μεταπτυχιακές σπουδές Οικονομικής ανάλυσης και πολιτικής.

Παναγιωτόπουλος Τζίμης

Προπονητής Μάστερ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ,

Ιδιοκτήτης αθλητικών κέντρων στο Νομό Μεσσηνίας.

Παπαδάκης Κωνσταντίνος

Ανθυπαστυνόμος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τέως πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Καλαμάτας

Παυλόπουλος Κωνσταντίνος

Ελεύθερος επαγγελματίας – Ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Καλαμάτας.

Τεχνολόγος Γεωπόνος

Πραμαγκιούλης Γιώργος

Σύμβουλος επενδύσεων ακινήτων.

Απόφοιτος διοίκησης επιχειρήσεων, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Χρηματοοικονομικών και διαχείρισης κινδύνου του ALBA.

Σγουράκη Βασιλική

Απόφοιτος ΙΕΚ ειδικότητας Βοηθός Νοσηλευτικής και ειδικότητας Κομμωτικής

Τσακάκου Βασιλική

Προπονήτρια κολύμβησης σε Ακαδημίες ομάδας της Καλαμάτας.

Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ

Πρωταθλήτρια Ελλάδος στη τεχνική κολύμβηση.

Ενεργό μέλος του Συλλόγου  Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας

Αθλήτρια κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης, συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Dubai  το 2018.

Φερετζάκης Γιώργος

Δικηγόρος – Συνήγορος του Πολίτη και της Επιχείρησης στο Δήμο Καλαμάτας. – Συγγραφέας – Συνεργάτης κέντρου εγκληματικών και ποινικών ερευνών Νομικής Αθηνών.

Διδάκτορας Νομικής Αθηνών.

Φερέτου Κέλλυ

Ελεύθερος επαγγελματίας – ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου.

Γραμματέας στο Σύλλογο Κουρέων Κομμωτών Ν. Μεσσηνίας

Αντιπρόεδρος στο Σύλλογο Ρυθμικής του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας.

Εθελόντρια στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανακοίνωσε ότι σύντομα θα γίνει παρουσίαση και άλλων υποψηφίων, ενώ για τους υποψηφίους που παρουσίασε ανέφερε ότι δεν είναι δημοτικοί σύμβουλοι ούτε έχουν διατελέσει στο παρελθόν, υπογράμμισε όμως ότι “έχουν διακριθεί στους κοινωνικούς και επαγγελματικούς στίβους και επέλεξαν τώρα να πρωταγωνιστήσουν και στην προσπάθεια για μια ακόμα καλύτερη Καλαμάτα, για έναν  ακόμα περισσότερο λειτουργικό Δήμο, για μια ακόμα πιο αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής”.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον γενικό γραμματέα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργο Κουράση, που ανέφερε, βλέποντας το κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο, ότι η Καλαμάτα έβγαλε ήδη τον επόμενο δήμαρχό της, τον Θανάση Βασιλόπουλο. Είπε ακόμη για τον υποψήφιο δήμαρχο ότι έχει αποδείξει τις διοικητικές του ικανότητες κερδίζοντας αλλεπάλληλες φορές την εμπιστοσύνη του δημάρχου για τη δύσκολη θέση του αντιδήμαρχου καθαριότητας. Τις ηγετικές του ικανότητες, συνέχισε, τις έχει αποδείξει κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων που τον αναδεικνύουν πρόεδρο της Ομοσπονδίας τους. Είπε ακόμη ο Γιώργος Κουράσης ότι ο Θανάσης Βασιλόπουλος είναι ξεχωριστός άνθρωπος, χαρισματικός, ευγενής, φιλότιμος, με ήθος και πάνω απ’ όλα με αξιοπρέπεια.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος στην ομιλία του ξεκίνησε μπαίνοντας αμέσως στην ουσία και συγκεκριμένα τονίζοντας: “Τα τελευταία χρόνια,  κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η συμμετοχή στα κοινά, είναι ατομική υπόθεση. Ότι κίνητρο της είναι η προσωπική προβολή. Ότι στόχος της είναι η εξυπηρέτηση, της προσωπικής ατζέντας, κάθε ενός που συμμετέχει. Ότι επιδίωξη της είναι η συγκέντρωση και η ατομική διαχείριση εξουσίας. Όπως γνωρίζετε, έχω εντελώς αντίθετη άποψη. Συμμετέχω, χρόνια τώρα, στα κοινά, με κίνητρο τη συμβολή μου στην επίλυση προβλημάτων. Με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών της πόλης μας. Με επιδίωξη, την αποκέντρωση και τη συλλογική διαχείριση των αρμοδιοτήτων, που μας εμπιστεύονται οι πολίτες. Πιστεύω στους πολλούς και όχι στον έναν. Πιστεύω στη πρόσθεση και τον πολλαπλασιασμό και όχι στην αφαίρεση και τη διαίρεση. Πιστεύω στη συλλογική προσπάθεια, τη συνέργεια και τη συνεργασία”.

Σημεία της ομιλίας του Θανάση Βασιλόπουλου:

-“Ενώνουμε δυνάμεις, σε μία δημιουργική πρωτοβουλία για να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τα πολλά θετικά που έγιναν στο Δήμο τα τελευταία 12 χρόνια. Ενώνουμε δυνάμεις, σε μία δημιουργική πρωτοβουλία για να σχεδιάσουμε έναν ακόμα πιο σύγχρονο, και Ευρωπαϊκό Δήμο. Με ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, με αναβάθμιση του ορεινού όγκου, με ολοκλήρωση και επέκταση, των πολεοδομικών εφαρμογών, με εντατικοποίηση, των προσπαθειών αναβάθμισης των υποδομών προσβασιμότητας για όλους”.

-“Ενώνουμε δυνάμεις, σε μια δημιουργική πρωτοβουλία για να δημιουργήσουμε θεσμούς που δίνουν ρόλο και λόγο στους συμπολίτες μας.  Με ανοικτή ηλεκτρονική διαβούλευση, καθιέρωση ημέρας δημότη, τοπικά δημοψηφίσματα για να έχουν λόγο και ρόλο οι δημότες σε σημαντικές αποφάσεις”.

-“Ενώνουμε δυνάμεις, σε μία δημιουργική πρωτοβουλία για να θεσπίσουμε δράσεις που διευκολύνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.   Λειτουργίες φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, ώστε να μπορεί μία μητέρα, να έχει ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό της. Ομάδες μαζικού αθλητισμού και κοινωνικά φροντιστήρια για τους νέους μας,  σεμινάρια για ψηφιακή επιμόρφωση για τους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας”.

-“Μέσα από μία δημοκρατική διαδικασία, έχω εκλεγεί επικεφαλής της προσπάθειας  για να γίνει ο Δήμος μας ακόμα πιο λειτουργικός, για να γίνει η καθημερινότητα  μας ακόμα πιο εύκολη, για να γίνει η ζωή μας καλύτερη. Αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανος για τις διαδικασίες που ακολουθήσαμε. Καλώ όλες και όλους που πιστεύουν στη δημοκρατία, που σέβονται την αρχή της πλειοψηφίας, που  βάζουν το καλό του Δήμου και των συμπολιτών μας, πάνω από προσωπικές ατζέντες και φιλοδοξίες, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας. Η Δημιουργική Πρωτοβουλία, έχει χώρο και ρόλο για όλες και όλους που μοιράζονται μαζί μας, το σχέδιο, το όραμα, τη διάθεση προσφοράς για το Δήμο μας”.

-“Στη διαδρομή μου στην αυτοδιοίκηση συνειδητοποίησα ότι πρέπει πρώτα απ’  όλα να ακούς, να σέβεσαι την άλλη άποψη, να λειτουργείς συνθετικά, να εμπνέεις και να εμπνέεσαι από τους συνεργάτες σου”.

-“ Στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου, αυτό που θα κριθεί δεν είναι ποιος θα είναι ο νέος Δήμαρχος. Αυτό που θα κριθεί είναι αν ο Δήμος Καλαμάτας θα επιταχύνει την πορεία ανάπτυξης και προόδου, ή αν θα μπει σε δρόμους ανασφάλειας, αβεβαιότητας, και οπισθοδρόμησης. Αυτό που θα κριθεί είναι αν οι συμπολίτες μας θα έχουν ουσιαστικό ρόλο και λόγο, ή αν θα μπουν στο περιθώριο, αποκλεισμένοι από τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Αυτό που θα κριθεί είναι αν η πόλη μας θα ανταποκριθεί με επιτυχία  στις προκλήσεις του αύριο, ή θα γυρίσει πίσω”.

Στ.Μ.