Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 15:03

Τολμηρή πρόταση της Μαρίας Οικονομάκου: Εθνικός Δρυμός ο Ταΰγετος

ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ 
Μια πρόταση που έχει πέσει και στο παρελθόν στο τραπέζι, όπως μετά τις πυρκαγιές του 2007 ή όταν κάτοικοι διεκδίκησαν το κλείσιμο του σκουπιδότοπου της “Μαραθόλακκας” και η οποία αγνοήθηκε ή και λοιδορήθηκε, ακόμη και από το Δήμο Καλαμάτας, επανέφερε σήμερα η επικεφαλής του συνδυασμού “Καλαμάτα Ξεκινάμε”, υποψήφια δήμαρχος Μαρία Οικονομάκου. Πρότεινε την ανακήρυξη τμήματος του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου ως Εθνικού Δρυμού. Αφορμή για την πρότασή της οι πρόσφατες καταστροφές στην περιοχή της Αλαγονίας και ο κίνδυνος αυτές να αντιμετωπιστούν με προσωρινές λύσεις…

Επίσης η Μαρία Οικονομάκου πρότεινε από κοινού οι συνδυασμοί που κατεβαίνουν στις εκλογές για το Δήμο Καλαμάτας να χρηματοδοτήσουν τη διεξαγωγή δημοσκόπησης για την προτίμηση των ψηφοφόρων, ώστε να σταματήσει, όπως ανέφερε, η απόπειρα χειραγώγησης των εκλογέων με διάφορους μη θεμιτούς τρόπους.

Σε ό,τι αφορά τον Ταΰγετο η Μαρία Οικονομάκου νωρίτερα, κατά την παρουσίαση νέας ομάδας υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της, που έγινε στον πολυχώρο Α/49, σημείωσε τα εξής: “Με προσοχή παρακολουθώ τις δημόσιες αναφορές για τις πρόσφατες καταστροφές στην περιοχή του Ταϋγέτου και τις πρωτοβουλίες που ανακοινώνονται για την αντιμετώπισή τους. Πέρα, όμως, από τα άμεσα μέτρα πυροσβεστικού χαρακτήρα, η κατάσταση θέλει συνολική πρόβλεψη θεραπείας. Αν τον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου δεν τον δούμε ως πρόσκληση ανάπτυξης, ανάλογης με αυτή που έχει ήδη υπάρξει στην παράκτια ζώνη του Δήμου Πύλου – Νέστορος με την τουριστική μονάδα του Costa – Navarino, αλλά και με αυτή που προοπτικά ανοίγεται σε όλη την παραθαλάσσια περιοχή του νομού μας, τότε νομίζω, πραγματικά, ότι δεν προσφέρουμε ουσιαστικές υπηρεσίες. Προς αυτή την κατεύθυνση και με συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων του Δήμου, θεωρώ πως πρέπει να επιδιωχθεί, συστηματικά και επίμονα, αυτό που κατά την άποψή μου θα αποτελούσε καθοριστική συμβολή μας: υπό την προϋπόθεση προστασίας των περιουσιών των κατοίκων της περιοχής, η ανακήρυξη μέρους του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου σε «εθνικό δρυμό», ώστε, σε συνδυασμό με την παροχή οικονομικών κινήτρων, φορολογικού και άλλου χαρακτήρα, σε επενδυτικά κεφάλαια, να μπορέσει να υπάρξει προσέλκυση ενδιαφέροντος για την πολλαπλή τουριστική αξιοποίηση της όλης περιοχής, με ανάδειξη της τοπικής αρχιτεκτονικής, των φυσικών χαρακτηριστικών βιοποικιλότητας του βουνού, των περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων του κλπ”.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Σχετικά με την πρότασή της για τη διενέργεια δημοσκόπησης από όλους τους υποψηφίους δημάρχους η Μαρία Οικονομάκου είπε: “Σε όλη την αυτοδιοικητική μου πορεία στο Δήμο Καλαμάτας, πολιτεύθηκα με εντιμότητα και ήθος, σεβασμό απέναντι στο συνδημότη και καθαρότητα στην εκφορά των πολιτικών μου απόψεων. Δεν διανοήθηκα ποτέ να χρησιμοποιήσω διαρροές, ψιθύρους, μεθόδους τεχνητών εντυπώσεων, εργαλεία αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Το ίδιο, βέβαια, θα κάνω και τώρα, διεκδικώντας το Δήμο Καλαμάτας, χωρίς αυτό να σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν έχω τη βούληση και τη δύναμη, εγώ και το επιτελείο μου, να υπερασπιστούμε την πορεία του συνδυασμού μας προς τις εκλογές, απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα χειραγώγησης των εκλογέων. Ζητώ, λοιπόν, από όλους τους συνυποψηφίους μου, για λόγους αξιοπιστίας και αντικειμενικότητας, να χρηματοδοτήσουμε από κοινού έρευνα πρόθεσης της κοινής γνώμης, που θα ανατεθεί σε έγκυρη εταιρεία δημοσκοπήσεων, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν δημόσια από τα τοπικά ΜΜΕ του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου. Ο συνδυασμός μας δηλώνει πρώτος συμμετοχή στη διαδικασία αυτή. Αναμένουμε και από τους άλλους την ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή μας”.

Στ.Μ.