Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 17:00

Ο Σταμάτης Μπεχράκης με τον Μανώλη Μάκαρη και με σχόλιο για τους “τεχνοκράτες”

Σταμάτης Μπεχράκης, Μανώλης Μάκαρης, Χρήστος Ζόμπολος, Νίκος Μπιτσάνης (φωτό αρχείο) Σταμάτης Μπεχράκης, Μανώλης Μάκαρης, Χρήστος Ζόμπολος, Νίκος Μπιτσάνης (φωτό αρχείο)

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Συμπορεύονται και επίσημα με τον επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου-Ενεργοί Πολίτες”, υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας Μανώλη Μάκαρη, ο Σταμάτης Μπεχράκης και ο Γιάννης Θεοφιλόπουλος, οι οποίοι άλλωστε αποτελούν ιδρυτικά και εκλεγμένα στελέχη της δημοτικής παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το μεσημέρι ο Σταμάτης Μπεχράκης παραβρέθηκε στην παρουσίαση των πέντε νέων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του Μανώλη Μάκαρη, όπου σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο “Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες”, σε αντίθεση με άλλες δημοτικές κινήσεις, αντιμετωπίζει τα ζητήματα αναγνωρίζοντας και κατανοώντας την πολιτική τους διάσταση, όταν άλλες κινήσεις τα αντιμετωπίζουν σαν να πρόκειται απλά και μόνο για τεχνοκρατικά θέματα…

Μετά την παρουσίαση των πέντε νέων υποψήφιων δημοτικών του συμβούλων ο Μανώλης Μάκαρης καλωσόρισε τον Σταμάτη Μπεχράκη και τον Γιάννη Θεοφιλόπουλο (δεν ήταν παρών). Ο Σταμάτης Μπεχράκης, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα δημοσιογράφων για μια δήλωση σημείωσε: “Οι Καλαματιανοί και οι Καλαματιανές στις προηγούμενες εκλογές ανέδειξαν τον Ανοιχτό Δήμο σαν μείζων μειοψηφία με μεγάλο ποσοστό, που άγγιζε το 25%. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια διαπίστωσαν ότι ο Μανώλης Μάκαρης εκτός από ευγενικός γιατρός είναι και ο ακούραστος γιατρός, που έτρεξε όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να υπολογίζει κούραση και κόπους. Και σήμερα αποτελεί μια εγγύηση ότι η ανανέωση σε αυτή τη μείζων μειοψηφία της εμπιστοσύνης είναι η κατάλληλη ψήφος ώστε να μπορέσει σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο με απλή αναλογική και πιο πολιτικό να συνθέσει νέα πολιτική γραμμή και όχι να γίνει απλή εναλλαγή προσώπων”.

Ο Σταμάτης Μπεχράκης πρόσθεσε ότι “ο Δήμος χρειάζεται νέα τροχιά στην ιεράρχηση των προβλημάτων. Τα περισσότερα προβλήματα, όπως και αυτό της ασφάλειας και της παραβατικότητας, είναι καθαρά πολιτική διαχείριση, όπως και η υπεράσπιση του περιβάλλοντος χώρου και των αναπτυξιακών ζητημάτων είναι πολιτικό κεφάλαιο, αυτοδιοικητικό κεφάλαιο και όχι τεχνοκρατικό, όπως θέλουν να παρουσιάσουν ορισμένοι. Είμαι βέβαιος ότι οι καλαματιανοί θα αναγνωρίσουν το πολυσήμαντο έργο που έχει αναπτύξει, έτσι όπως γονιμοποιείται μέσα από το διάλογο με αρκετές πλευρές που και στην πορεία θα συγκεκριμενοποιηθούν και θα ψηφίσουν παράταξη που έχει ένα παρελθόν στέρεο και μπορεί να πάει το Δήμο σε ένα ασφαλές λιμάνι”.

Από την πλευρά του ο Μανώλης Μάκαρης ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνεται η επικαιροποίηση του προγράμματος της παράταξής του, το οποίο θα παρουσιάζεται ανά θεματική ενότητα. Επίσης απεύθυνε κάλεσμα στις άλλες δημοτικές κινήσεις για ειλικρινή διάλογο και τονίζοντας ότι πρέπει να συζητηθούν όλα τα θέματα, από τη διαχείριση των απορριμμάτων μέχρι τα πολεοδομικά και από την παραβατικότητα μέχρι την ανάπτυξη του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου.

Στ.Μ.