Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 20:00

Το πρόγραμμα του “Ανοιχτού Δήμου” για τον πολιτισμό στο Δήμο Καλαμάτας

Ντίνα Κουτσουμπού, Μανώλης Μάκαρης, Νίκος Χριστόπουλος Ντίνα Κουτσουμπού, Μανώλης Μάκαρης, Νίκος Χριστόπουλος

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ  
Ξεκινάει η δημοτική παράταξη “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες”, με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Μανώλη Μάκαρη, να παρουσιάζει το πρόγραμμά της για το Δήμο Καλαμάτας. Η παρουσίαση θα γίνει ανά θεματικές ενότητες και  το ξεκίνημα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μάρτη, στις 7:30 το βράδυ, στον χώρο τέχνης Α/49 (οδός Αναγνωσταρά) με το πρόγραμμα για τον πολιτισμό, το οποίο έχει εκπονηθεί από τον Γιώργο Γιαννόπουλο, τον Νίκο Χριστόπουλο και τη Ντίνα Κουτσουμπού...

Σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος για τον πολιτισμό στο Δήμο Καλαμάτας ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος, Μανώλης Μάκαρης, σημείωσε ότι στα πέντε χρόνια της θητείας της παράταξής του στη θέση της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου “πήραμε ξεκάθαρες θέσεις για όλα τα ζητήματα. Το 2014 διατυπώσαμε ένα πολύ αναλυτικό πρόγραμμα για τον πολιτισμό, είχαμε συνεχείς παρεμβάσεις και προτάσεις, αναμιχθήκαμε ενεργά στο Κ21 (διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021) διοργανώσαμε ημερίδες για την πολιτιστική στρατηγική, συγκρουστήκαμε για θέματα διαφάνειας όσον αφορά την πολιτιστική στρατηγική, αγωνιστήκαμε για τα μεγάλα προβλήματα του Μεγάρου Χορού και στη συνέχεια για την αξιοποίηση του Μεγάρου”.

Ο Μανώλης Μάκαρης πρόσθεσε ότι “η Καλαμάτα διαθέτει σημαντικό απόθεμα πολιτιστικών υποδομών, καταξιωμένους θεσμούς, αξιόλογο στελεχιακό δυναμικό, σπουδαίες καλλιτεχνικές σχολές, το ΔΗΠΕΘΕ. Όλο αυτό όμως το τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα δεν έχει ανανεωθεί από το 1990. Η επένδυση στον πολιτισμό μπορεί να φέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη και ο Δήμος οφείλει να ετοιμάσει ένα στρατηγικό σχεδιασμό για τον πολιτισμό ώστε να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως αυτό το σημαντικό πολιτιστικό απόθεμα της πόλης με τον καλύτερο τρόπο και να εμπλουτιστεί”.

Στ.Μ.