Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 22:33

Δικαίωση Πατσαρίνου και στο Εφετείο, καταδικάζει την “υποκρισία” του Π. Νίκα και του Β. Τζαμουράνη

Δικαίωση Πατσαρίνου και στο Εφετείο, καταδικάζει την “υποκρισία” του Π. Νίκα και του Β. Τζαμουράνη

ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΗ Η ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗ 
Και το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης δικαίωσε τον Νίκο Πατσαρίνο, στην υπόθεση της καθαίρεσής του από τμηματάρχη του Δήμου Καλαμάτας, με μη σύννομη απόφαση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα. Ο Νίκος Πατσαρίνος σε ανακοίνωσή του καταδικάζει τη στάση του δημάρχου και υποψήφιου περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα αλλά και του “εκλεκτού” του υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Τζαμουράνη και υπογραμμίζει ότι “δεν μπορεί με τέτοια χαρακτηριστικά, ο ένας να θέλει να γίνει ο πρώτος πολίτης στην Περιφέρεια και ο άλλος ο πρώτος πολίτης στο Δήμο Καλαμάτας!”...

Η ανακοίνωση του Νίκου Πατσαρίνου, με τίτλο “Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα” έχει ως εξής: “Άλλη μία δικαίωση του αγώνα που δίνω ως μηχανικός στο Δήμο Καλαμάτας και ως αυτοδιοικητικός για τη μη καθαίρεσή μου από τμηματάρχης στην Υπηρεσία μου.

Με τη Ν13/2019 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης απορρίφθηκε η αίτηση του Δήμου Καλαμάτας που ζητούσε να ανασταλούν αφενός η 146766/30-7-2018 απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και αφετέρου η 105/23-10-2018 διαπιστωτική πράξη της Επιτροπής του άρθρου 152 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, οι οποίες με δικαίωναν.

Με αφορμή αυτή τη νέα απόφαση οφείλω να υπογραμμίσω ορισμένα γεγονότα και να καταθέσω-επικαιροποιήσω τις σκέψεις και τη θέση μου:

α) Είναι πανελλαδικά πρωτόγνωρη η εμμονή του κ. Νίκα να υπερασπίζεται την παράνομη απόφασή του σε βάρος ενός άλλου αυτοδιοικητικού στελέχους. Αυτή του η στάση χαρακτηρίζεται ως απαράδεκτη και στην εν λόγω απόφαση.

β) Μέχρι σήμερα η απόφαση του Δημάρχου δεν έχει δικαιωθεί από κανένα θεσμικό ελεγκτικό όργανο αλλά ούτε βρήκε και κανέναν συμπαραστάτη στα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αν και τον κάλεσα, δεν έχει τολμήσει να καταθέσει καμία πρόταση αλλαγής θεσμικού πλαισίου για το ζήτημα που ο ίδιος ανέδειξε.

Αντίθετα, με τη στάση μου, στις υπηρεσιακές υποχρεώσεις που μου ανέθεσαν, απέδειξα ότι μπορεί κάποιος να ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του ως αιρετός της αυτοδιοίκησης και συγχρόνως να  προΐσταται υπηρεσιών στη Δημόσια Διοίκηση.

γ) Για να προχωρήσει στην καθαίρεσή μου χρησιμοποίησε δύο απαράδεκτα έγγραφα δύο διευθυντών της Υπηρεσίας, εκ των οποίων ο ένας είναι ο κ. Βασίλης Τζαμουράνης, μέχρι τώρα Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών και αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, μέλος από παλιά του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και σήμερα υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας.

δ) Όλα αυτά μου συμβαίνουν ενώ βρίσκομαι στο χρόνο της συνταξιοδότησης, μετά από 36 χρόνια υπηρεσίας στο Δήμο ως πολιτικός μηχανικός και πιστεύοντας (όπως φαίνεται και από τις επίσημες βαθμολογίες) ότι υπηρέτησα με σεβασμό τις υπηρεσιακές λειτουργίες και τα συλλογικά όργανα του Δήμου, για τις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών.

ε) Το τελευταίο διάστημα περισσεύουν οι δηλώσεις του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Νίκα και του υποψήφιου Δημάρχου κ. Τζαμουράνη για «ήθος - ευσυνειδησία - αξιοπρέπεια - ίσα και δίπλα προς όλους τους συνδημότες - πίστη στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης - πολιτικό πολιτισμό».

Είναι ξεκάθαρο, με όλα αυτά, ότι ο κ. Νίκας λαϊκίζοντας δημιούργησε ένα ανύπαρκτο θέμα, με κομματική σκοπιμότητα και για ίδιον όφελος, στο βωμό του στόχου του να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης. Στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος τη θέση του ως Δήμαρχος, ώθησε ξαφνικά τα ανεπαρκή διευθυντικά του στελέχη να στηρίξουν τις απόψεις του. Είναι γνωστή η στρατηγική του, σύμφωνα με την οποία προκειμένου να πετυχαίνει τους στόχους του – ακόμα κι όταν ξέρει ότι δεν έχει δίκιο – φροντίζει να περιστοιχίζεται από τους «εκλεκτούς» του. Αυτή η ιδιοτέλειά του, που ενισχύεται από αλαζονεία, αυταρχισμό και αυτοθαυμασμό, δεν συνάδει με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται, λόγω απλής αναλογικής, στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα οποία απαιτούν απ’ όλους ειλικρίνεια.

Η υποκρισία, η μεγάλη απόκλιση λόγων και έργων που χαρακτήρισε τους εν λόγω εμπλεκόμενους, τους τοποθετεί στην κατηγορία αυτών που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα από αυτά που ανακοινώνουν.

Δεν μπορεί με τέτοια χαρακτηριστικά, ο ένας να θέλει να γίνει ο πρώτος πολίτης στην Περιφέρεια και ο άλλος ο πρώτος πολίτης στο Δήμο Καλαμάτας!

Όλοι γνωριζόμαστε, ζούμε σε μια κοινωνία με αρκετά προβλήματα και επιτέλους πρέπει να μάθουν όσοι θέλουν να την διοικήσουν να είναι τουλάχιστον καθαροί στα λόγια και στις πράξεις. Είναι μία μάχη που συνεχώς δίνουμε και στην Περιφέρεια του κ. Τατούλη και στο Δήμο Καλαμάτας του κ. Νίκα, ενάντια στο παλιό σύστημα και τους «δορυφόρους» του.

Καλαμάτα 27-3-2019

Νίκος Πατσαρίνος, Πολιτικός Μηχανικός - Δημοτικός Υπάλληλος

Περιφερειακός Σύμβουλος”.