Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012 03:19

Την επιθυμία να μη λειτουργούν διόδια στα όρια του Δήμου Καλαμάτας εξέφρασε ο δήμαρχος

«ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ 
ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ»

Από τα αριστερά επιχειρεί να τη βγει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που με χθεσινές δηλώσεις του τόνισε ότι η δημοτική αρχή επιδιώκει να μη λειτουργούν διόδια στα όρια του Δήμου. Το ότι τα διόδια στα Αρφαρά τέθηκαν σε λειτουργία από την πρώτη μέρα που δόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος, είναι φαίνεται άλλη ιστορία…

«Εμείς ως Δήμος υιοθετούμε τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί, για παράδειγμα ως προς τα διόδια, και έχουμε κάνει τις αναγκαίες κινήσεις, προωθούμε και τα ανάλογα έγγραφα και βεβαίως και εμάς η επιθυμία και η επιδίωξη είναι σε όλη την έκταση του Δήμου να μην υπάρχουν διόδια, ακριβώς για να έχουμε βελτιωμένη κινητικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας.
Η δήλωση έγινε κατά την επίσκεψη του διευθυντή του υπουργείου Υποδομών για τα έργα με σύμβαση παραχώρησης στην Πελοπόννησο, Γιάννη Καρνέση. Η επίσκεψη έγινε προκειμένου να συζητήσει με κατοίκους διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τον αυτοκινητόδρομο.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Καρνέση για τη στάση του απέναντι στην Καλαμάτα, το Δήμο και τη Μεσσηνία γενικότερα, υπογραμμίζοντας ότι πάντα προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο γίνεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Ο διευθυντής του υπουργείου ρωτήθηκε για το αίτημα των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Άριος να μην πληρώνουν διόδια όταν κινούνται προς και από την Καλαμάτα. Ο κ. Καρνέσης απάντησε ότι το συγκεκριμένο αίτημα είναι πολύ νωρίς για να συζητηθεί, διότι «για να επιβληθούν αυτά τα διόδια πρέπει να λειτουργήσει η περιμετρική οδός, που θα λειτουργήσει μετά από ένα ενάμιση χρόνο. Επομένως έχουμε καιρό μέχρι τότε να το δούμε αυτό το θέμα». Σε παρέμβασή του για το ίδιο ζήτημα, ο δήμαρχος τόνισε ότι πρόκειται για πολιτικό θέμα για το οποίο θα αποφασίσει ο υπουργός.
Στ.Μ.