Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 11:42

Σχέδιο ανάπτυξης του Ταϋγέτου παρουσίασε η Ε. Αλειφέρη στη Δασική Υπηρεσία

Σχέδιο ανάπτυξης του Ταϋγέτου παρουσίασε η Ε. Αλειφέρη στη Δασική Υπηρεσία

Το σχέδιο ανάπτυξης του Ταϋγέτου εκ μέρους του δημοτικού συνδυασμού της Ελένης Αλειφέρη, «Πρωτεύουσα Δύναμη», βρέθηκε στο επίκεντρο της επίσκεψης που πραγματοποίησε χθες η υποψήφια Δήμαρχος Καλαμάτας στη Δασική Υπηρεσία...

Βασικός άξονας της συζήτησης με τον διευθυντή Δασών, Γ. Σωτηρόπουλο, και τον δασάρχη Καλαμάτας, Σπ. Κατσίποδα, ήταν η θεμελίωση συνεργασίας και συνέργειας του Δήμου με τις αρμόδιες υπηρεσίες, για όλες τις ορεινές περιοχές (Καλαμάτας, Θουρίας και Αρφαρών)  με έμφαση στην ανάπτυξη ολόκληρου του Ταϋγέτου. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού:«Συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα και ύστερα από διάλογο, εστιάσαμε τη συνεργασία μας ειδικότερα στους εξής τομείς:
-Έργα προστασίας και υλοποίησης υποδομών.
-Στην επεξεργασία προτάσεων έργων και δραστηριοτήτων με αναπτυξιακό χαρακτήρα, ιδιαιτέρως για ολόκληρη την περιοχή του Ταϋγέτου με στόχο την επισκεψιμότητα αλλά και την δημιουργία δραστηριοτήτων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας του τοπικού πληθυσμού.
-Στο πλαίσιο αυτό, συζητήσαμε, μετά την ήδη δρομολογημένη αποκατάσταση του Ξυλοπριστηρίου, πρότασή μας για την δημιουργία Βοτανικού Κήπου και Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στον Ταΰγετο και σε συνέργεια και με άλλους φορείς.
-Δημιουργία υποδομών πρόσβασης και ανάδειξης των υπαρχουσών εγκαταστάσεων π.χ. φυτώριο, φράγματα, πέτρινα γεφύρια του Νέδοντα κ.ά.
-Δημιουργία δικτύου μονοπατιών και, γενικότερα, η συνεργασία στην εκπόνηση του Σχεδίου και σύσταση του Φορέα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ταϋγέτου με περίγραμμα την περιβαλλοντική, οικολογική, τουριστική, περιηγητική, εναλλακτική, εκπαιδευτική δραστηριότητα κ.λπ.
Επίσης συμφωνήσαμε ότι η ανάπτυξη ξεκινά από τη δημιουργία ενός επιτυχημένου μοντέλου διαχείρισης του ‘‘Τουριστικού’’ του Ταϋγέτου.