Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 12:18

Συμφωνία απόψεων Μ.Μάκαρη-"Νέων Οριζόντων" για τη Μ.Μαντίνεια

Συμφωνία απόψεων Μ.Μάκαρη-"Νέων Οριζόντων" για τη Μ.Μαντίνεια

Η συμφωνία απόψεων σε θέματα ανάπλασης, ανάδειξης και αξιοποίησης της περιοχής της Μ. Μαντίνειας επαναβεβαιώθηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες», με τον τοπικό συνδυασμό «Νέοι Ορίζοντες»...

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των ‘‘Ενεργών Πολιτών’’ του Μ. Μάκαρη: «Σε απόσταση αναπνοής από την πόλη μας, μόλις στα 8,6χλμ, η Μικρή Μαντίνεια αποτελεί μια μικρή όαση αναψυχής, τόπος διακοπών ή μόνιμης κατοικίας για τους Καλαματιανούς. Με καθαρή θάλασσα και πολλά παραλιακά καταστήματα εστίασης προσφέρεται πραγματικά για ξεκούραση και βόλτες όλο τον χρόνο.Η Μικρή Μαντίνεια, όπως και σχεδόν όλες οι τοπικές κοινότητες, έχουν εγκαταλειφθεί από την δημοτική αρχή Καλαμάτας που ποτέ δεν απέδιδε τους αναλογούντες πόρους στην περιοχή, όπως έχουμε αποδείξει με δεδομένα από τα τεχνικά προγράμματα του Δήμου Καλαμάτας.Τα τελευταία πέντε χρόνια, η παράταξή μας έχει παρουσιάσει ένα σύνολο προτάσεων για την Μικρή Μαντίνεια. Μεταξύ, μάλιστα, των προτάσεων μας ήταν και η επέκταση της αστικής συγκοινωνίας, η οποία και υλοποιήθηκε εξυπηρετώντας τους κατοίκους αλλά και τους παραθεριστές. Οι υπόλοιπες προτάσεις, οι οποίες και επαναβεβαιώθηκαν μετά από την επίσκεψή μας και στις οποίες είναι ο σύμφωνος ο τοπικός συνδυασμός “Νέοι Ορίζοντες”, είναι:
1.Ανάπλαση της παραλιακής ζώνης και δημιουργία ενός φροντισμένου παραθαλάσσιου άλσους
2.Ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης που θα απελευθερώσει ελεύθερους χώρους που έχει ανάγκη η περιοχή
3.Θέματα πολιτικής προστασίας (Αντιπλημμυρική θωράκιση, μέτρα πυροπροστασίας)
4.Προβλήματα καθημερινότητας (φωτισμός και καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, επέκταση δικτύου ύδρευσης- αποχέτευσης, συντήρηση νεκροταφείου, παραβατικότητα και ασφάλεια κατοίκων)
5.Η τουριστική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ιδρύματος Παναγιώταρου που παραχωρήθηκε στον Δήμο Καλαμάτας είναι ένα ζητούμενο το οποίο θα πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία. Η ανακατασκευή του ξενοδοχείου σε συνδυασμό με την δημιουργία μουσείου ελιάς και ελαιολάδου που θα περιλαμβάνει την παραδοσιακή νεροτριβή και την ανάδειξη των πηγών και του ποταμιού είναι δυνατότητες που θα πρέπει να εξεταστούν. Επίσης, σύνδεση με πεζοπορική διαδρομή με τον πύργο Καπετανάκη – Παναγιώταρου.
6.Να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κατολισθήσεων στην παραλιακή ζώνη.
7.Να εξεταστούν μέτρα για την ήπια κυκλοφορία των αυτοκινήτων και τη μείωση του ανωτάτου ορίου ταχύτητας μέσα από τις κατοικημένες περιοχές».