Τετάρτη, 08 Μαϊος 2019 12:16

Δ. Οικονομάκος: «Εικόνες εγκατάλειψης στα χωριά του Ταϋγέτου»

ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής και την απομόνωση που βιώνουν οι κάτοικοι των χωριών του Ταϋγέτου, αν και βρίσκονται σε απόσταση ανάσας από την Καλαμάτα, συζήτησε μαζί τους ο υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση δήμαρχος Καλαμάτας, Δημήτρης Οικονομάκος, κατά την πρόσφατη περιοδεία του...

Σε ανακοίνωσή του για την κατάσταση που αντίκρυσε, ο Δ. Οικονομάκος τονίζει τα ακόλουθα:
«Ξεκινώντας από τη πρόσβαση στη περιοχή , όπου ο εθνικός δρόμος βρίσκεται σε τόσο απαράδεκτη κατάσταση, που καθιστά τη γραμμή του ΚΤΕΛ  Καλαμάτα –Σπάρτη απαγορευτική. Για τους αγροτικούς δρόμους που δεν είναι καν προσβάσιμοι και γι’  αυτούς  που συνδέουν (μόνο με τανκς!!)  τα χωριά, ιδιαίτερα μετά  από τις βροχοπτώσεις του χειμώνα.

Η κατάσταση που επικρατεί είναι τουλάχιστον αναμενόμενη μετά την εγκατάλειψη της περιοχής. Φαντάζουν, λοιπόν, αστείες οι προτάσεις για ανάπτυξη του Ταΰγετου, για τουριστική κίνηση  και ανακήρυξή του ως εθνικό Δρυμό  από  τις άλλες  παρατάξεις. Πολλοί από αυτούς είχαν  καίριες θέσεις στη παρούσα δημοτική αρχή, για χρόνια αντιδήμαρχοι, και δεν είχαν να πουν μια κουβέντα για τα μηδενικά ως ελάχιστα χρήματα που προορίζονταν  για τα χωριά του Ταΰγετου στον προϋπολογισμό κάθε έτους. Στον ίδιο δρόμο και οι κυβερνητικοί υποψήφιοι που ακολουθούν τον ίδιο δρόμο.

Τί έκαναν τόσα χρόνια  για τη Μαραθόλακκα και τις επιπτώσεις που υπάρχουν και θα υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή; Ανάπτυξη για κάποιους είναι τα 300 ευρώ επιχορηγήσεις στους πολιτιστικούς συλλόγους – ευτυχώς που υπάρχουν και δίνουν ζωή στη περιοχή –για εκδηλώσεις δύο φορές το χρόνο; Για να δηλώνει ο δήμος ‘συνδιοργανωτής’; Ο Ταΰγετος είναι στολίδι και ζωή για την πόλη μας και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ανάλογα. Χρειάζεται, όμως, να παλέψουμε για:

  • Να έχουν για 2 χρόνια μηδενικά τέλη όλοι οι κάτοικοι μετά τις καταστροφές
  • Να δοθούν κίνητρα στους νέους να μείνουν στη περιοχή και να τη ζωντανέψουν μέσω της δραστικής μείωσης της δημοτικής φορολογίας .
  • Να υπάρχει ασφαλής, σύγχρονη και εύκολη πρόσβαση στα χωριά
  • Να δοθούν χρήματα για αντιπυρική προστασία αφού μετά τις πυρκαγιές έχουν γίνει ελάχιστα στο Ταΰγετο
  • Αντιδιαβρωτικά-αντιπλημμυρικά έργα που να προστατεύουν τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων
  • Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις με αξιοποίηση και του ντόπιου πληθυσμού».