Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 18:14

Το «Τζάμπο» μήνυσε τον γραμματέα της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ

Το «Τζάμπο» μήνυσε τον γραμματέα της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ 2009
Μήνυση κατά του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Οικομάκου, και του στελέχους του κόμματος Γιώργου Ηλιόπουλου, έχει κάνει η εταιρία «Τζάμπο», για κινητοποίηση που έγινε τον Απρίλη του 2009 με σκοπό την περιφρούρηση απεργίας. Με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. του ΚΚΕ καλεί τα συνδικάτα και τους φορείς του Νομού να καταδικάσουν την απόπειρα ποινικοποίησης της απεργίας των εργαζομένων.

Στην ανακοίνωσή της η Ν.Ε. του ΚΚΕ σημειώνει: «Στις 21 Σεπτεμβρίου σέρνονται στα δικαστήρια ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ, Δημήτρης Οικονομάκος και το στέλεχος του κόμματος και μέλος της διοίκησης του συνδικάτου Οικοδόμων, Γιώργος Ηλιόπουλος, μαζί με άλλους κατηγορούμενους από τους υπευθύνους της χρυσοφόρας εταιρείας Τζάμπο για την κινητοποίηση στις 2/4/2009 με τις κατηγορίες για «παράνομη βία».
Η δίκη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια βιομηχανία δεκάδων μηνύσεων που άρχισε η εταιρεία Τζάμπο από τον Απρίλη του 2009 ενάντια στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα. Να θυμίσουμε πως γίνονταν κινητοποίηση σε ημέρα γενικής απεργίας στις 2 Απρίλη αλλά και για περίπου 2 μήνες στα Τζάμπο όλης της χώρας, για την απόλυση του Νίκου Νικολόπουλου, αλλά και για τις συνθήκες εργασίας στο χώρο της εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι ο εργαζόμενος είχε απολυθεί εξαιτίας της συνδικαλιστικής του δράσης. Η απόλυσή του είχε συνοδευτεί από απειλές, εκβιασμούς και μαφιόζικες μεθόδους από την εργοδοσία σε βάρος του εργαζόμενου και είχε προκαλέσει τη δυναμική αντίδραση των ταξικών δυνάμεων, που σε όλη τη χώρα έδωσαν τη μάχη για την ανάκληση της απόλυσης με δεκάδες κινητοποιήσεις έξω από τα πολυκαταστήματα της «Τζάμπο».
Επίσης, και στη Μεσσηνία, η φάμπρικα των διώξεων δεν μας είναι καθόλου άγνωστη μετά από δεκάδες δίκες για μαθητικές, αγροτικές και φιλειρηνικές δραστηριότητες.
Η τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει στα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων τροφοδοτώντας τέτοια γεγονότα με την πολιτική της υπέρ των μεγάλων επιχειρηματιών, αλλά και με το νομικό της πλαίσιο, όπως είχε κάνει ουσιαστικά η κυβέρνηση το 2009 με την παρέμβαση Σανιδά (εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που ξέχασε μετέπειτα να στείλει συμπληρωματική δικογραφία για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και βγήκαν όλοι αθώοι….), που είχε χαρακτηρίσει σε επίσημο έγγραφο τις κινητοποιήσεις ως «τελεσθέν έγκλημα» και απαιτούσε την ποινικοποίηση τους.
Έτσι και σε αυτό το κατηγορητήριο (η εταιρεία Τζάμπο) με χοντρά ψέματα, αντιφάσεις και άλλα περίεργα, ζητά να ποινικοποιηθεί ουσιαστικά το δικαίωμα του να αγωνίζονται οι εργάτες και να απεργούν.
Καλούμε τα συνδικάτα και τους φορείς της Μεσσηνίας να καταδικάσουν αυτές τις επικίνδυνες πρακτικές που στόχο έχουν το λαό και το ταξικό κίνημα. Στοχεύουν να σκύψουν τα κεφάλι όσοι αγωνίζονται ενάντια στη βαρβαρότητά τους, κυρίως για να το δουν και να μην το σηκώσουν όσοι σκέφτονται να διεκδικήσουν. Τα χρόνια που έρχονται θα είναι πιο δύσκολα και ο λαός και το οργανωμένο κίνημα θα έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά τέτοια γεγονότα. Μόνο αν τα αντιπαλέψει αγωνιστικά και ενωτικά θα μπορέσει να βάλει φρένο στις κυβερνήσεις και στη μεγαλοεργοδοσία.
Ειδικά στις σημερινές συνθήκες, οι μηνύσεις, ως μορφή αλλά και ως ουσία στην αντιπαράθεση με την εργοδοσία, πρέπει να καταδικαστούν από όλους τους φορείς άσχετα αν συμφωνούν με το ΚΚΕ».