Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 23:02

“Παράκτιο Μέτωπο Καλαμάτας” με την Τόνια Κουζή και τον Κώστα Ζέκκο

“Παράκτιο Μέτωπο Καλαμάτας” με την Τόνια Κουζή και τον Κώστα Ζέκκο

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 
Ένας σημαντικός επιστήμονας, ο οποίος έχει αφήσει το αποτύπωμά του στη λειτουργία της πόλης της πόλης της Καλαμάτας, ιδιαίτερα με την κυκλοφοριακή μελέτη και με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, ο Κώστας Ζέκκος, θα μιλήσει για το παράκτιο μέτωπο ως το συγκριτικό πλεονέκτημα της Καλαμάτας. Η ομιλία θα γίνει την Παρασκευή το απόγευμα σε εκδήλωση του συνδυασμού “Καλαμάτα/Τόπος Ζωής”, στην οποία θα μιλήσει και η υποψήφια δήμαρχος του συνδυασμού Τόνια Κουζή…

Η εκδήλωση θα γίνει στο ξενοδοχείο “Φαραί Παλάς” Παραλία, θα ξεκινήσει στις εφτά το απόγευμα, ενώ ο τίτλος της είναι “Παράκτιο Μέτωπο Καλαμάτας: Το συγκριτικό πλεονέκτημα του Τόπου μας”.

Η Τόνια Κουζή, υποψήφια δήμαρχος με την “Καλαμάτα/Τόπος Ζωής” είναι αρχιτέκτων μηχανικός, ενώ ο Κώστας Ζέκκος είναι συγκοινωνιολόγος, ιδρυτής και γενικός διευθυντής του μελετητικού οργανισμού Dromos. Θα συντονίσει ο Χρήστος Τσουμελέας, τοπογράφος μηχανικός.

Στη σχετική πρόσκληση στην εκδήλωση η “Καλαμάτα/Τόπος Ζωής” σημειώνει για το παράκτιο μέτωπο: “Ο τόπος μας είναι η θέση του, είναι η χωροταξία του. Αυτή η θέση του προσδίδει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, ένα εκτενές παράκτιο μέτωπο.

Παράγεται μια ιδιαίτερη χωρικά ζώνη, ανάμεσα σε θάλασσα και αστικό χώρο, που έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμάς να αποκτήσει στη συνείδηση των πολιτών της Καλαμάτας τη σπουδαιότητα που του αξίζει. Αυτή η σπουδαιότητα θα μας ευαισθητοποιήσει όλους, ώστε να απαιτούμε ως κάτοικοι αυτού του τόπου λεπτούς χειρισμούς & επιστημονική διαχείριση από όσους σκοπεύουν, τόσο να μιλήσουν όσο και να επέμβουν σε αυτό.

Στη Καλαμάτα Τόπος Ζωής είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τη συζήτηση με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο ώστε να ειπωθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο πολίτης”.