Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 01:56

“Θέλω Τόνια” γιατί “είμαστε το νέο και όχι απλά οι νέοι στην αυτοδιοίκηση”

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΚΑΛΑΜΑΤΑ/ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ” 
Με την προσδοκία ότι η κάλπη της Κυριακής θα βγάλει κάτι καινούργιο για το Δήμο της Καλαμάτας, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού “Καλαμάτα/Τόπος Ζωής”, με υποψήφια δήμαρχο την Τόνια Κουζή. Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και η οποία προκάλεσε εντύπωση και ενδιαφέρον όχι μόνο για το περιεχόμενο της παρουσίασης που έκανε η υποψήφια δήμαρχος Τόνια Κουζή αλλά και για τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου…
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ατάκα των ηθοποιών Μίμη Φωτόπουλου, Βασίλη Αυλωνίτη και Νίκου Σταυρίδη “Θέλω Τόνια”, από την ταινία “Η Ωραία των Αθηνών” και με την Τόνια Κουζή και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού να ανεβαίνουν στη μικρή εξέδρα για να τους δει ο κόσμος.

Η υποψήφια δήμαρχος του συνδυασμού “Καλαμάτα/Τόπος Ζωής” Τόνια Κουζή έκανε την παρουσίαση της δουλειάς που έβαλαν στις 150 ημέρες της ζωής του συνδυασμού τα μέλη του. Δηλαδή της ανάγνωσης και καταγραφής των προβλημάτων του Δήμου και της παρουσίασης προτάσεων για την επίλυσή τους.

Όπως τόνισε η κ. Κουζή, ο κόσμος έχει λόγους να ψηφίσει την “Καλαμάτα/Τόπος Ζωής” όχι μόνο για όσα έγιναν αυτές τις 150 ημέρες αλλά και “για τις ημέρες που έρχονται”. Υπογράμμισε ότι “είμαστε το νέο και όχι απλά οι νέοι στην αυτοδιοίκηση”. Επιπλέον σημείωσε ότι η “Καλαμάτα/Τόπος Ζωής”είναι το νέο στο πνεύμα, στις ιδέες, στα ιδανικά, στα όνειρα, στο ήθος, στην αξιοπρέπεια, στην ελπίδα. Ακόμη τόνισε ότι ο συνδυασμός της κατηγορήθηκε ότι αυτά που προτείνει αποτελούν όνειρα, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι “είμαστε άνθρωποι που μπορούμε κάνουμε αυτά που λέμε”.  

Η Τόνια Κουζή έκανε μια σύνοψη του προγράμματός του συνδυασμού. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα απόλυτης πεζοδρόμησης της οδού Ναυαρίνου ώστε να αποδοθεί για την αναψυχή των πολιτών και να απελευθερωθεί η πλαζ, μίλησε για τη λεωφόρο Αθηνών σημειώνονται ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να μετεξελιχθεί σε οδό ήπιας κυκλοφορίας, παρουσίασε τις προτάσεις για την ανάδειξη και αξιοποίηση του Νέδοντα και των εκβολών του, για τον “Κινητό Δήμο”, για το “control room” του Δήμου, για την ανάδειξη της νέας παραλίας της Μικρής Μαντίνειας σε τουριστικό πόλο του Δήμου, για τις “πράσινες γειτονιές” της πόλης, για τις επισκέψεις που πραγματοποίησε ο συνδυασμός στον Πειραιά, στα Τρίκαλα, στην Κοζάνη προκειμένου να γνωρίσει καινοτόμες ιδέες και πολιτικές, για την επανάχρηση κτιρίων της λιμενικής ζώνης στη κατεύθυνση του πολιτισμού ώστε να δοθεί μια άλλη πνοή στην περιοχή αυτή κ.ά.

Η Τόνια Κουζή, τέλος, επέμεινε ότι ο συνδυασμός της αποτελεί το νέο για το Δήμο Καλαμάτας, ένα νέο που τόνισε ότι επιζητούν οι πολίτες και θα πρέπει να το εμπιστευτούν.

Στ.Μ.