Παρασκευή, 24 Μαϊος 2019 11:59

Δ. Οικονομάκος: «Η πρόταση του ΚΚΕ είναι αυτή που ταιριάζει στη νεολαία»

Δ. Οικονομάκος: «Η πρόταση του ΚΚΕ είναι αυτή που ταιριάζει στη νεολαία»

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας περιόδευσε χθες το απόγευμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας, με τη Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ), Δημήτρης Οικονομάκος. Όπως επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή του, στις συζητήσεις που είχε, κυρίως με νέους ανθρώπους, τους κάλεσε «να μην αποδέχονται ως φυσιολογικό να ζουν χειρότερα από ό,τι ζούσαν παλιότερα οι γονείς τους»…

Η γραπτή δήλωση του Δ. Οικονομάκου συνεχίζει ως εξής:

«Γιατί δεν ταιριάζει στους νέους ανθρώπους η μιζέρια του συμβιβασμού με τα ελάχιστα, τα κατώτατα και τα μερίσματα, την ώρα που οι λίγοι αυξάνουν τα κέρδη τους, είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν τους ταιριάζει το χαμήλωμα των απαιτήσεων, στο οποίο επενδύει και καλλιεργεί στη νεολαία ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με μεγαλύτερη ικανότητα σε σχέση με τη ΝΔ.

Δεν τους ταιριάζει να επιλέγουν το δήθεν μικρότερο κακό, που πάντα οδηγεί στο μεγαλύτερο. Δεν είναι υποχρεωμένοι να επιλέξουν κανένα κακό.

Οι νέοι που ανησυχούν για την άνοδο του φασισμού και θέλουν το φίδι να ξαναγυρίσει στην τρύπα του, δεν πρόκειται να στηρίξουν αυτούς που παίζουν τον αυλό για να σηκώνεται το φίδι. Αυτούς που χαϊδεύουν απρόκλητα πλέον τη Χρυσή Αυγή, ελπίζοντας να κόψει καμία ψήφο από τους αντιπάλους τους.

Ξέρουν ότι μόνο το ΚΚΕ τα βάζει με το σύστημα που υπηρετούν οι φασίστες. Ξέρουν ότι είναι τα μέλη της ΚΝΕ που δίνουν τη μάχη στα σχολεία και τις σχολές για να μην τολμάει φασίστας να πατήσει το πόδι του.

Και πολλά νέα παιδιά θα ψηφίσουν ΚΚΕ για να γκρεμιστεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση. Γιατί ξέρουν πως η Χρυσή Αυγή δεν γκρεμίζεται ούτε με ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με ψήφο στη ΝΔ ούτε με ψήφο στο ΚΙΝΑΛ /ΠΑΣΟΚ.

Η πρόταση του ΚΚΕ είναι αυτή που ταιριάζει στη νεολαία. Γιατί το προοδευτικό, το σύγχρονο, το καινοτόμο δεν είναι να αποδέχεσαι τα πράγματα όπως έχουν.

Προοδευτικό είναι να αμφισβητείς, να παλεύεις για μια καλύτερη ζωή, για μια κοινωνία δίκαιη, χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς πολέμους. Γι' αυτό και τα νέα παιδιά μπορούν να κάνουν πράξη αυτό για το οποίο ήδη ανησυχούν τα επιτελεία του συστήματος. Να ψηφίσουν ΚΚΕ, να ψηφίσουν "Λαϊκή Συσπείρωση"».