Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012 10:38

Σε συγκέντρωση καλεί το ΠΑΜΕ ενάντια στα νέα μέτρα εξαθλίωσης

ΣΤΙΣ 6:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Συλλαλητήριο ενάντια στα νέα μέτρα εξαθλίωσης διοργανώνει στις 6.30 το απόγευμα το ΠΑΜΕ, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στην Καλαμάτα.
«Μην κάνεις πίσω. Μην τρομάζεις. Εσύ έχεις τη δύναμη!», τονίζει το ΠΑΜΕ και συνεχίζει: «Βιομήχανοι, τραπεζίτες, Τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, θέλουν να τα αρπάξουν όλα. Θέλουν να καταργήσουν ό,τι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα. Βάζουν στο επίκεντρο το τσάκισμα των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων. Οι πολιτικοί τους υπηρέτες, ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ, δυναμώνουν την ιδεολογική τρομοκρατία, προκαλούν, απειλούν και εκβιάζουν. Να ματαιώσουμε τώρα το νέο έγκλημα. Να τους ανατρέψουμε. Όλοι στον αγώνα».

Το ΠΑΜΕ ζητάει να γίνουν άμεσα εκλογές, «να τιμωρηθούν σκληρά τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ» και σημειώνει ότι «η πίεση που ασκούν οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες, η δύναμη της αντίστασης και των αγώνων, τους ανησυχεί. Τους βάζει εμπόδια στη διαχείριση της κρίσης προς όφελος των μονοπωλίων, των επιχειρηματιών, των εφοπλιστών. Οι αγώνες που έχουμε κάνει δεν πάνε χαμένοι. Πιέζουν, δυσκολεύουν, καθυστερούν μέτρα. Οι κινητοποιήσεις του λαού, ανέτρεψαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μπορούν να ανατρέψουν κάθε κυβέρνηση της πλουτοκρατίας».
Επίσης το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι «οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου δείχνουν το δρόμο του αγώνα. Δρόμος δύσκολος και με θυσίες, που είναι όμως ελάχιστες μπροστά στο σφαγιασμό που μας ετοιμάζουν», ενώ για τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ τονίζει: «Η ΓΣΕΕ έχει κρυφτεί από τους αγώνες, και την ίδια στιγμή συζητά με τους ληστές της εργατικής τάξης. Στέκεται εμπόδιο, δίνει αβάντα σε κυβέρνηση και Τρόικα, για να περάσουν ανώδυνα τα νέα συντριπτικά μέτρα πτώχευσης του λαού. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να μην αφεθεί καμιά πρωτοβουλία στις δυνάμεις που πάνε μαζί με τον ταξικό αντίπαλο. Καμιά εμπιστοσύνη. Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ».